S Grobnika u Toyotine salone pojurio GT86

S Grobnika u Toyotine salone pojurio GT86

Toyota Croatia je na najpoznatijem hrvatskom Automotodromu predstavila svoj sportski coupe GT86. U adrenalinskim je uzbuđenjima uživalo 500-tinjak gostiju, među kojima su bili predstavnici medija, zaposlenici svih Toyota centara u Hrvatskoj, brojni poslovni partneri  te vjerni Toyota kupci i ljubitelji auto sporta, a među svima njima na kraju dana, nije bilo razočaranih.

Svi koji su posjetili vrući Grobnik imali su priliku sjesti u atraktivan sportski coupe te u društvu profesionalnih vozača proći zahtjevnu grobničku stazu.  Prisutni su imali priliku razgledati rijetke izloške, dotjerane primjerke kultne Toyote Corolle AE86, MR2 iz 1986., Celicu..., a ovi su zreli primjerci, uz bok novome sportašu,  provezli atraktivan revijalni krug po pisti.  

Nostalgičari među posjetiteljima su se imali prilike provozati u  Corolli AE86, čiji su upravljač tada preuzeli veliki obožavatelji Hachija te majstori drifta Zax i Mrgud. Nakon novinarske prezentacije organizirano je natjecanje u driftu na poligonu, koje je priuštilo puno zabave natjecateljima i publici te uvjerilo prijavljene kako je za driftanje potrebna brzina, mirnoća i vještina.Također se pridružio team Formula student – bolidom koji su  konstruirali i  napravili studenti Tehničkog fakulteta iz Rijeke.  Formula student međunarodno je natjecanje studenata u konstruiranju, izradi i u utrci prototipa malog trkaćeg bolida. Riječ je o najcjenjenijem i najzahtjevnijem natjecanju studenata tehničkih znanosti na svijetu.

Svi su se odlično zabavili promatrajući atraktivnu pojavu nove jurilice GT86, prateći drift vještinu i paljenje guma koje su demonstrirali najbolji hrvatski drifteri… a da ne ostanu razočarani svi oni koji uz brze automobile, očekuju vidjeti i ljepotice, angažirane su prelijepe GT86 hostese kojima se pridružila i posebna gošća iz Playboya  na photosessionu organiziranom uz stari AE86 te  novi GT 86.Nakon hrvatske premijere na Grobniku, i službeno je započela prodaja automobila koji Toyotu vraća sportskim korijenima. Cijenom od 35.000 eura na raspolaganju je izuzetno bogato opremljen GT86 Sport, a dodatne opcije personalizacije moguće je naručiti u obliku Aero paketa, narudžbom kožnih sjedala ili  automatskog  mjenjača. GT86 ima Toyota jamstvo od 5 godina uz neograničenu kilometražu. Početna cijena iznosi 266.000 kuna za verziju Sport s ručnim mjenjačem, dok Sport Aero košta 278.160 kuna.Sa šest stupanjskim automatskim mjenjačem cijena GT86 iznosi 279.680 kn (Sport) i 291.840 kn (Sport Aero). Od opcija moguće je izabrati metalik boju (4.180 kn), bisernu boju (6.270 kn), crnu ili crvenu kožu/Alcantara/grijana sjedala (14.440 kn) te Toyota Touch&Go (6.460 kn). Unutrašnjost u crvenoj kombinaciji, dakle: crveni detalji na upravljaču, unutarnjim ručkama vrata, ručnoj kočnici i ručici mjenjača ide bez nadoplate :)

Autosport.hr