Hennessey predstavio (i rasprodao) posebni "domoljubni" Venom GT

Hennessey predstavio (i rasprodao) posebni "domoljubni" Venom GT

Posebnoj seriji američki je prerađivač/proizvođač automobila Hennessey nadjenuo nadimak World's Fastest Edition, a sve u slavu i spomen ne tako davnog obaranja brzinskog rekorda. Tim obaranjem Hennessey Venom GT s trona je svrgnuo dotad nedodirljivog vladara, Bugatti Veyrona. Podsjećamo, Venom GT postigao je brzinu od 435,16 km/h.

Posebna edicija proizvedena je u samo tri komada, a kako prenose američki mediji, sva tri su odmah pronašla kupce. Vjerujemo u Americi, ako već ne u nekoj od naftom obdarenih zemalja.

Zapravo se limitirana serija od ostatka ponude razlikuje tek bijelom bojom karoserije i stiliziranim prugama u bojama obrnute francuske zastave. Navodno da te boje zapravo simboliziraju američku zastavu jer je Hennessey, kako sama marka kaže "američki supersportski automobil". Baziran na Lotusovoj šasiji.

Venom GT pokreće V8 twinturbo obujma 7 litara, s 1244 KS na stražnjim kotačima. Mjenjač je ručni sa šest stupnjeva prijenosa, a 1245 kilograma lak automobil od 0 do 300 km/h stiže za 13,6 sekundi. Maksimalnu smo brzinu već spomenuli.

Za kraj spomenimo da se rekord Venoma GT zapravo ne smatra rekordom po Guinessovim pravilima jer Venom GT nije serijski automobil (registrira se kao modificirani Lotus Exige, čiju šasiju koristi). Veyron je i dalje najbrži serijski automobil na svijetu.
Autosport.hr