Potpuno novi Bugatti stiže za godinu i pol

Potpuno novi Bugatti stiže za godinu i pol

Nakon prave poplave posebnih, posebnijih i apsolutno najposebnijih serija i edicija ionako dovoljno impresivnog Veyrona, čini se da je napokon došlo vrijeme za novi model u ponudi slavnog Bugattija. Po zasad dostupnim informacijama, novitet će zapravo zamijeniti, tj. naslijediti Veyrona, umjesto da mu se pridruži kao drugi model u gami.

Glavni dizajner Volkswagen grupe, Walter de Silva, rekao je kako će novi model biti "umjetničko djelo, koje će redefinirati mjerila i to zahvaljujući velikom tehnološkom napretku".

O tome što će pokretati novi Bugattijev model postoje razne priče i glasine, ali najčešće se spominje ona po kojoj bi aktualna Veyronova motorizacija mogla biti iskorištena u kombinaciji s električnim motorom, a cijeli bi hibridni sustav u konačnici na kotače trebao ispaljivati okruglih 1500 konjskih snaga.

Nadamo se da će gumari pratiti ove performanse, jer bi novi Bugatti, ako želi nadmašiti Veyrona, trebao nadmašiti i njegovu maksimalnu brzinu, a koja je iznosila 430-ak kilometara na sat.

Novi Bugattijev model na tržištu se očekuje na prijelazu 2015. u 2016.
Autosport.hr