Što je to "prosječni kupac Bugatti Veyrona"?

Što je to "prosječni kupac Bugatti Veyrona"?

Izvršni direktor i predsjednik Bugattija i Bentleyja, Wolfgang Durheimer, zna što čini prosječnog kupca jednog od najskupljih i najbržih automobila na planetu. Odgovor je, pogađate, vrlo jednostavan - novac. Ali, što još, osim novca, karakterizira Bugattijeve klijente? Za Veyrona je potrebna pozamašna količina istog, a ako želite biti posebniji od posebnog, naručit ćete jednu od brojnih posebnih edicija, koje, naravno, koštaju još više. Doduše, cijena bi mogla još rasti jer je na "lageru" ostalo tek 20-ak neprodanih Veyrona. Svaki može biti vaš za samo milijun i pol eura, otprilike.

Durheimer je, uspoređujući prosječne kupce Bugattijevih i Bentleyjevih automobila, želio slikovito prikazati kolika je razlika između ove dvije marke, a koje mnogi nespretno trpaju u isti, luksuzni koš.

"Prosječni kupac Bugattijevih automobila ima oko 84 automobila, 3 mlazna zrakoplova i jednu jahtu. U usporedbi s tim, prosječni vlasnik nekog od Bentleyjevih modela ima 8 automobila. Klijenti kojima se ove marke obraćaju pripadaju posve različitim skupinama", rekao je Durheimer.

Kojoj skupini vi pripadate?
Autosport.hr