Video: Ono kad su gume hladne, gas bezobrazan, tlak pogrešan...

Video: Ono kad su gume hladne, gas bezobrazan, tlak pogrešan...

Svaki Pravi Vozač Sportskoga Auta zna da je automobil kriv za svaki incident koji se dogodi u vožnji. Ako nije automobil, onda su gume. Ili njihova temperatura. Ili tlak. Ako sve to nije i ne može biti krivo, onda je krivo... more. Tako nekako zvuči obrazloženje incidenta u kojemu je jedan kalifornijski vozač BMW-a M4 završio na Youtubetu, ali ne zbog svojih vozačkih vještina već zbog pomalo smiješne nezgode.

Do incidenta je došlo na jednom od, Amerikancima omiljenih "cars & coffee" okupljanja, na kojima oni koji imaju pokazuju svoje "pile" onima koji nemaju, kako je to opisao jedan od zlobnika koji ne razumiju ljubav prema automobilima. Vozač spomenute bavarske jurilice je, u želji da demonstrira što sve M može, malo pretjerao, a malo u M jeziku znači poprilično, pa se "bembura" otela kontroli i preskočila rubnjak te uletjela u trake suprotnog smjera.

Vozač se kasnije na forumu pokušao opravdati gumama koje su bile: a) hladne, b) pogrešno napumpane, naravno i dinamička kontrola proklizavanja bila je isključena.

Video sadržaj

Autosport.hr