U BMW-u razmišljaju o vlastitom SLS-u

BMW-ov kućni tjuning odjel M već dulje vrijeme razmatra ideju razvoja vlastitog vrhunskog supersportaša po uzoru na Mercedes-Benzov i AMG-ov projekt SLS. Međutim, ideja je jedno, a provedba, odnosno isplativost iste nešto sasvim drugo, otkrio je britanskom Autocaru šef razvojnog odjela BMW-a, Albert Biermann.


"S inženjerskog stajališta raspolažemo znanjem i tehnologijom potrebnom za razvoj takvog modela. U nekoliko smo navrata otvarali tu temu, ali nikada nismo uspjeli postići zadovoljavajuće parametre u poslovnom planu. Sve što radimo mora donositi novac", rekao je Biermann.

I dok bi BMW-ov odgovor na Mercedesov SLS po svemu sudeći morao biti neisplativ projekt, namijenjen "boostanju" ugleda marke, u M odjelu "guraju" još jednu ideju, Z4M. Zasad je i ta ideja, međutim, u istom košu kao i razmatrani supersportaš.

Naposlijetku, Biermann se osvrnuo na trendove uvođenja dizelskih i hibridnih elektro pogona u sportske tržišne segmente. Tvrdi kako je BMW-ov posao prodati automobile koji zadovoljavaju emocije i potrebu za zabavom, pritom koristeći tehnologije koje su trenutno dostupne, pa je nebitno radi li se o električnom pogonu ili hibridima.

O glasinama da bi u M modele ubrzo mogli stići dizelski motori rekao je: "Nikada nećemo reći nikada ako tehnologija kakvu želimo postane dostupna, međutim zasad ne raspolažemo dizelskim strojevima koji mogu parirati odzivnosti motora u novom M5."

Autosport.hr