VW i u 2012. čvrsto na vrhu najprodavanije marke u HR

Objavljeno u: 07/03/2012 - 12:10 Napisao/la Objavljeno u Novosti Komentari Komentiraj!
Prema rezultatima redovitog mjesečnog istraživanja registracija vozila u našoj zemlji agencije Promocija plus, u veljači je registrirano 3.563 novih osobnih vozila za razliku od prošlogodišnje veljače kad je registrirano 3.357 vozila. Nakon siječnja koji je također zabilježio lagani plus, i veljača nastavlja jednakim putem, a dosad je u prva dva mjeseca 2012. godine na hrvatskom tržištu prodano 7.053 novih automobila, što je 401 vozilo više prodano nego u prva dva mjeseca  2011. godine. Ipak, za neke detaljnije analize i usporedbe valja pričekati rezultate prodaje u ožujku koja bi mogla biti značajno lošija s obzirom na ukidanje povrata dijela pretporeza i višu stopu PDV-a koji su stupili na snagu 1. ožujka.

Na ljestvici najuspješnijih marki za veljaču na vrhu se i nadalje nalazi Volkswagen sa 405 prodanih vozila i udjelom na tržištu od 11,37%. Drugo mjesto prodajne ljestvice ugrabio je Peugeot sa 343 prodana vozila, dok je Opel skliznuo na treću poziciju sa 311 prodanih vozila.

Na ljestvici najuspješnijih modela za veljaču na vrhu je više nego uvjerljivo Opel Astra (178 primjeraka), slijedi Škoda Octavia (118 primjeraka), a treće mjesto drži Volkswagenov udarnik Golf sa 115 prodanih primjeraka. Zanimljivo je da se među TOP 10 najprodavanijih modela nalaze čak tri Volkswagenova modela (Golf, Passat, Polo).

Izvor: Promocija plus

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments