Četiri nagrade "Webby Award" za website Volkswagen Buba

Za internetski nastup 21st Century Beetlea marka Volkswagen je osvojila renomirane nagrade online branše za najbolji automobilski website, najpreglednije navigiranje i strukturu te za iznimni koncept dizajna i funkcionalnosti. "Webby Award" nagrađuje iznimna dostignuća u području websitea, interaktivne promidžbe, online i mobilne komunikacije. Dodjela nagrade održava se 21. svibnja u New Yorku.

Međunarodna akademija za digitalnu umjetnost i znanost (International Academy of the Digital Arts and Sciences) svake godine pobjedniku dodjeljuje Webby Award poznat i pod nazivom "Oscar za internetska dostignuća". U pripadajućem "People's Voice Award" javnost ocjenjuje svoje favorite u određenim kategorijama. I u toj domeni je www.beetle.com (hrvatska verzija: www.novabuba.hr) proglašen pobjednikom u kategoriji "Best Automotive Website 2012".

Službeno prisustvo Volkswagen Bube na webu je HTML-5 programirani multi-screen-site: radi se o scrolling siteu koji korisniku omogućuje vertikalno i horizontalno kretanje kroz sadržaje. Novi navigacijski koncept pritom stvara dojam vožnje u Bubi. Za kompletan koncept i realizaciju websitea odgovorna je agencija DDB Tribal iz Berlina.

"Ovaj dinamični auto zahtijeva i dinamičnu prezentaciju", objasnio je Luca de Meo, voditelj marketinga koncerna i marke Volkswagen osobnih vozila. Volkswagen Buba website stoga je optimalno prilagođen ciljnoj skupini za to vozilo i iznimno nam je drago što je naša hrabrost za inovativnu komunikaciju u mreži nagrađena sa četiri Webby Awardsa."

You have no rights to post comments