Bicikl pretekao automobil

Objavljeno u: 11/10/2012 - 11:00 Napisao/la Objavljeno u Novosti Komentari Komentiraj!
Da se kriza osjeća na svakom koraku i u gotovo svim europskim zemljama potvrđuje primjerice podatak da su Talijani kupili više bicikala nego automobila u 2011. godini, što je prvi put nakon više desetljeća.

Tako je lani prodano oko 1,75 milijuna bicikala, odnosno oko 2.000 više od novoregistriranih automobila, izvijestio je list La Repubblica. Pad prodaje automobila pripisuje se gospodarskoj krizi i rastu cijena goriva, kao i povratku bicikala u modu. Prodaja automobila pala je na razinu na kojoj je bila davne 1964. godine.

Vožnja biciklom ima snažnu tradiciju u Italiji, no u središtima velikih gradova dominiraju automobili i skuteri.

Aktualnosti

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

Čičko najbrži u Taru

11.04.2017. - HR Ostalo

Čičko najbrži u Taru

U organizaciji auto kluba "Poreč motorsport" i suorganizaciji auto kluba "Skok racing" a pod pokroviteljstvom Općine i TZ Općine Tar-Vabriga, u nedjelju, 09.04.2017. po prekrasnom vremenu i pred nekoliko tisuća gledatelja, održala se je prva...

You have no rights to post comments