Nova inačica Mireo Fleet sustava

Tvrtka Mireo, jedna od vodećih kompanija za razvoj navigacijskih i telematičkih tehnologija (GIS sustavi), u Zagrebu je predstavila najnoviju inačicu sustava MireoFleet® - prvog hrvatskog integriranog sustava upravljanja voznim parkom i računalnog planiranja ruta distribucije. Novi sustav MireoFleet® uključuje najbrži komercijalni algoritam za rutiranje svijetu koji je u potpunosti integriran sa sustavom za upravljanje voznim parkom. Uz izvanserijsku preciznost i pouzdanost rada, MireoFleet® korisnicima omogućuje svakodnevno planiranje ruta dostave, povećava efikasnost distribucije i smanjuje troškove dostave za više od 20 posto, uzimajući u obzir sve specifičnosti poslovanja korisnika. Investicija u dio sustava za računalno određivanje ruta distribucije je veća od 3.000.000 kuna. 

"U Mireu više od 12 godina sustavno razvijamo navigacijske sustave i sustave upravljanja voznim parkom te tržištu nudimo rješenja koja na jednostavan i pouzdan način olakšavaju svakodnevni rad naših korisnika. Ali prije svega, Mireova rješenja su alati koji značajno povećavaju efikasnost korištenja voznog parka. U praksi to znači da je uz zadržavanje opsega isporuka ili intervencija na terenu moguće bitno smanjiti korištenje vozila i radnih sati ljudi na terenu.” izjavio je Leonardo Siladić, predsjednik Uprave tvrtke Mireo d.d.

Predstavljanju je nazočio i Srećko Debelak iz konzultantske kuće A.T. Kearney koji je predstavio specifičnosti tržišta distribucije i logistike i koji je naglasio povećanu potrebu tržišta za ovakvim rješenjima. Ovom prigodom Srećko Debelak je izjavio: "Uključivanje Hrvatske u EU je svakako prilika, ali i izazov za hrvatsku privredu i za hrvatske logističare. Za taj izazov se treba adekvatno pripremiti kako bi se ravnopravno ušlo u tržišnu utakmicu. Ključna pretpostavka je razina produktivnosti koja mora biti usporediva s onom zapadnih kolega. U tome, veliku ulogu igra i tehnološka opremljenost i mogućnost upravljanja transportnom flotom uz postizanje što bržih odzivnih vremena, što je moguće postići upotrebom moderne informacijske tehnologije (ICT). Kako u svijetu već postoji velika ponuda u tom segmentu, drago mi je da se Hrvatska ravnopravno uključuje u tržišnu utrku i na tom, vrlo zahtjevnom području."

Prof. dr. sc. Hrvoje Gold s Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu govorio je znanstvenom aspektu problema optimizacije u logistici te naveo niz projekata realiziranih tijekom proteklih deset godina u suradnji s tvrtkom Mireo. Osvrnuo se na važnost uloge znanosti u jačanju gospodarstva te je ovom prigodom izjavio: "Suradnja fakulteta i tvrtke Mireo može se smatrati reprezentativnim primjerom uspješne suradnje hrvatske znanosti i gospodarstva".

Tvrtka Mireo d.d. specijalizirana je za razvoj navigacijskih i telematičkih tehnologija (GIS-sustavi). Od svojih početaka 2001. godine ulaže u izradu inovativnih rješenja zasnovanih na vlastitim tehnologijama te testiranih i potvrđenih u komercijalnim aplikacijama. Zahvaljujući tehnološki superiornim rješenjima, u kojima je naročita pažnja posvećena potrebama korisnika, Mireo svoj navigacijski softver uspješno prodaje u više od 70 zemalja i na svim kontinentima, a na tim tržištima ostvaruje preko 80% prihoda. Posebne uspjehe Mireo bilježi na tržištima zemalja u razvoju među kojima se ističe Indija, u kojoj Mireo s indijskim partnerom ima najveći tržišni udjel, zatim Europa, Srednji istok i Turska.
You have no rights to post comments