Nagrada Ozlja 2006.


Regionalno natjecanje autocrossera u Ozlju na poligonu Ribnjak, privuklo je nešto više od 30-ak vozila što je zaista impozantna brojka obzirom da je kraj sezone i da je veliki broj vozila doslovno uništen na zadnjim natjecanjima bodovanim za OPH, PH te Allianz kup. Organizator - AK Ozalj, dao si je truda te lijepo rasporedio i posložio satnicu kako bi se cijelo vrijeme nešto događalo.Kako su u pauzama između školjkaša i buggyja na stazi bili quadovi, mnogobrojna publika koja je prekrasan dan odlučila provesti na otvorenom, nije se mogla potužiti na neispunjene ili duge pauze jer je timing bio zaista dobro isplaniran i sve se stiglo obaviti u jednom danu glatko i bez greške.Stazu u Ozlju je teško definirati - sve ovisi s koje pozicije se gleda. Za gledateljstvo i za leću fotoaparata je fantastična jer se čak i ona "najpitomija" situacija na stazi može iskoristiti obzirom na atraktivnost.

Međutim, gledajući sa mjesta vozača - koji su, usput, sami svoji sponzori (na žalost), nije Vam svejedno da li ćete punim gasom "prozujati" stazom pošto ne izgleda tolerantno za već iscrpljena vozila. Obzirom da je ovo doslovno zadnja vožnja autocrossera za 2006. godinu, većina je opalila gas koliko su im to uvjeti na stazi u kombinaciji sa stanjem vozila dozvoljavali.Tako se ovo Regionalno natjecanje - regija zapad, pretvorilo u vrlo zanimljivo gdje ste u svakom "krugu" mogli gledati situacije u kojima je netko završio na krovu ili boku, ili npr. ispadanje poluosovina, razletavanje postroja i frcanje federa i ostalih dijelova iz/sa vozila, vožnju na felgama, ispadanje kotača i sl.

Vozači su toga bili svjesni i sami su odlučili kako i na koji način će voziti. Imali su treninge, imali su i 3 kvalifikacijske vožnje i na koncu - finale…Već na treningu mogli su iskusiti stazu i odlučiti kojim tempom nastaviti, a prema viđenom, samo su potvrdili svoju borbenost (za neke možda i tvrdoglavost :) ).Kako god bilo, vozila su "komirana", vozači mogu odahnuti jer je sezona 2006. odvožena, i sada mogu čekati proglašenje pobjednika u Allianz kupu za 2006. godinu koje je planirano prema neslužbenim informacijama za početak prosinca u Varaždinu.
REZULTATI NAGRADE OZLJA 2006. - ZIP format


Autosport.hr