Kreši Radovaniću pobjeda u N. Marofu


Pobjedom Krešimira Radovanića u Zastavi 750 završio je treći autoslalom sezone Prvenstva Hrvatske vožen na karting stazi u Novom Marofu. Slalom se još bodovao za CEZ i Prvenstvo Zagreba. Drugi je bio Hrvoje Šepić u Zastavi Yugo, a treći Dalibor Pečnjak u Fiat Unu.

Toplo i sunčano vrijeme obilježilo je utrku na kojoj je od prijavljenih 141 startalo njih 125. Dva puta je intervenirala i hitna pomoć, no srećom ne zbog zadobivenih ozljeda, već je jednog vozača zbog tegoba koje je prouzročio bubrežni kamenac odvezla u bolnicu, a vozačica je zbog slabosti primila infuziju.Vozačica je nastupilo 12, a najuspješnija je bila Alenka Jurašić u Autobianchiju, slijedila ju je Jelena Gajski u Ford Focusu, dok je treća bila Renea Čubrić u Autobianchiju.

Staza koju su postavili organizatori pokazala se zahtjevnom i kompliciranom. Koncentracija je značila sve, čak i više od same brzine vozača. Najviše su profitirali vozači koji su bez greške odvezli utrku, tako da su se i oni vremenski sporiji na kraju natjecanja našli među vodećima ako su vozili bez greške, odnosno bez srušenog čunja i promašenih vrata.

Od 23 juniora najbrži je bio Hrvoje Šepić, zatim Donald Milokanović u Zastavi 750, a treći Alen Sekula u Opel Corsi.

Najbrži po klasama bili su sljedeći vozači:

KLASA 1 – Željko Muhar/Autobianchi A112
KLASA 2 – Vladimir Poredski/Peugeot 205 1.3 Rallye
KLASA 3 – Marko Cesar/Peugeot 205 1.9 GTI
KLASA 4 – Krešimir Radovanić/Zastava 750
KLASA 5 – Željko Lipušić/Zastava 750
KLASA 6 – Dalibor Pečnjak/Fiat Uno Turbo
KLASA 7 – Alen Prodan/Autobianci A112
KLASA 8 – Hrvoje Šepić/Zastava Yugo
KLASA 9 – Edi Milokanović/Ford Focus

Sljedeći vikend u Šibeniku u organizaciji AK Mihovil Šibenik vozit će se pozivna utrka, a autoslalom koji će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske predviđen je za 12. i 13. svibnja u Novalji u organizaciji AMD Matulji Racing.

Autosport.hr