1. nagrada Novigrada, najava


U subotu 28. ožujka u Novigradu će se u organizaciji AMK Skok Racing održati prva utrka nove sezone Prvenstva Hrvatske u autoslalomu. Natjecanje će se održati na parkiralištu i prilaznim cestama hotela Maestral, staza je ukupne dužine 1318 metara, široka tri metra i ima 63 vrata raspoređena prema skici. Tehnički pregled, verifikacija i treninzi održat će se istog dana kada i sama utrka, koja se sastoji od tri vožnje, a za ukupni rezultat zbrajaju se vremena dvije najbolje vožnje.

Na listi prijava za utrku koja će i službeno otvoriti novu sezonu državnih automobilističkih prvenstava nalazi se 88 imena. U odnosu na prošlogodišnju prvu utrku na Preluku za koju je prijavni list ispunilo čak 155 vozačica i vozača ovogodišnja je lista gotovo upola manja, no unatoč tome očekuju se zanimljive vožnje i neizvjesne utrke.

Prema satnici natjecanja treninzi će započeti u 10.30 sati dok je start prve vožnje predviđen za 12.30. Druga vožnja započinje u 14.30, a nedugo po završetku druge vožnje održat će se i zadnji, treći lauf. Podjela nagrada i proglašenje pobjednika na programu je oko 19.00 sati.

LISTA PRIJAVA (XLS dokument)
Autosport.hr