Lipušić pobjednik zagrebačkog slaloma


Željko Lipušić iz AK SB Autosporta u Zastavi 750 pobijedio je na današnjoj 7. nagradi Zagrebačkog Velesajma. Uz prave proljetne, da ne kažemo ljetne vremenske uvjete današnji je slalom ispunio sva očekivanja po pitanju zanimljivih nastupa, brojnosti sudionika te odazivu gledatelja, premda bi potonjih uvijek moglo biti barem malo više. Auto klub Delta na uskoj i prilično neravnoj stazi koju su neki vozači opisali kao "makadamski brzinac" organizirala je drugi slalom sezone na kojem je nakon tri mjerene vožnje slavio Lipušić s 505 kaznenih bodova manje od Sandija Jugovca u Peugeotu 106 Rally iz AK Istra Racing Team dok je treći s dodatnih 313 bodova bio Zlatko Barbić u Zastavi Yugo, član AK Ina iz Zagreba.U prvoj vožnji Lipušić je već najavio svoje današnje ambicije uvjerljivo pobijedivši s 2560 bodova manje od Marka Pikule dok je treći bio Saša Čaklović. U drugoj vožnji s tek 101 bodom manjka u odnosu na Marijana Čengića najbrži biva pobjednik prve ovogodišnje slalomske utrke u Novigradu, Mato Milković dok se na trećem mjestu našao Branko Marić. Naposlijetku, treća je vožnja bila odlučujuća za konačno drugo mjesto Sandija Jugovca; u zadnjem laufu Jugovac je imao 197 bodova manje od Darija Ružića.

U ukupnom poretku u konkurenciji vozačica slavila je Iva Peruško u Autobianchiju A112 A iz AK Pula Rovinj s više nego uvjerljivih 16.458 bodova manje od Amere Agić iz AK Sesvete u Peugeotu 106 dok je treća bila Mirjana Šimek u još jednoj 106-ici, članica AK Delta. Ljiljana Kamenar zauzela je četvrto mjesto dok je posljednja, peta vozačica bila Nikolina Kljajić.

Naposlijetku, među juniorima pobjedu je u prilično brojnoj konkurenciji izborio Sandi Garguljak u Renaultu 5 GT, član vrlo aktivnog AK Sesvete, drugi je bio Donald Milokanović iz poznatog AMK Skok Racing u Zastavi 750, a treći Sanjin Blečić (ASK Kastavac) u Peugeotu 205.

Napominjemo da ćemo večeras objaviti i opsežnu foto galeriju, a uskoro stiže i video sažetak velesajamske utrke.

REZULTATI - AK Delta

Autosport.hr