Kopajtiću pobjeda na 2. slalomu sezone


Dejan Kopajtić u Yugu pobjednik je drugog autoslaloma sezone koji je organizirao AK Delta. Drugo mjesto pripalo je Daliboru Pečnjaku u Fiat Unu, dok je treći završio Dejan Dimitrijević Renault Clio Sportu.

Ostali koji su osvojili bodove u ukupnom poretku:
4 Alenka Jurašić – Autobianchi
5 Vladimir Poredski – Peugeot 205 1.3 Rallye
6 Marko Cesar – Peugeot 205
7 Vilko Kustec – Ford Focus
8 Darko Vrlazić – Renault Clio Williams
9 Dejan Ciglenečki – Autobianchi
10 Alen Prodan – AutobianchiNajveći pehist utrke bio je Željko Lipušić u Zastavi 750, koji je bio vodeći nakon prve vožnje zajedno s Daliborom Pečnjakom (imali su identično vrijeme). U prevelikoj želji da zadrži vodstvo Lipušić je izletio u 2. vožnji i time završio  nastup na Zagrebačkom Velesajmu. Organizatori su mu dodijelili fenjer umjesto pehara kao najvećem pehistu utrke, uz želje da popravi oštećenja do sljedeće utrke 28. travnja u organizaciji AMD Zanatlije koja će se najvjerojatnije voziti na stazi u Novom Marofu.

Veseli činjenica da je nastupilo rekordnih 14 vozačica. Uz neprikosnovenu Alenku Jurašić, na pobjedničko postolje popele su se Iva Peruško i Renea Čubrić. Sve tri u Autobianchijima.

{datsopic id=268}Juniora je nastupilo 26, najbrži je bio prošlogodišnji pobjednik utrke Dejan Dimitrijević. Napomenimo da je preskočio trening zbog problema s automobilom. Slijedio ga je Marko Pikula u Yugu, te Donald Milokanović u Zastavi 750.

Utrku je startalo 123 vozača i vozačica. Publike je bilo mnogo, a prva samostalna organizacija nakon raskola u AK Delta bila je i više nego uspješna.

Najbrži u klasama:

KLASA 1 – Nikola Čurčić – Autobianchi
KLASA 2 – Vladimir Poredski – Peugeot 205 1.3 Rallye
KLASA 3 – Marko Cesar – Peugeot 205
KLASA 4 – Alenka Jurašić – Autobianchi
KLASA 5 – Krešo Merlić – Zastava Yugo
KLASA 6 – Dalibor Pečnjak  - Fiat Uno
KLASA 7 – Alen Prodan – Autobianchi
KLASA 8 – Dejan Kopajtić – Zastava Yugo
KLASA 9 – Dejan dimitrijević – Renault Clio Sport

Autosport.hr