Ispiši ovu stranicu

Proglašenje prvaka 2007.


Proteklog vikenda u organizaciji AK Delta iz Zagreba, organizatora trogodišnjeg ciklusa Croatia Škoda Fabia kupa, održano je proglešenje najuspješnijih vozača, vozačica, timova i klubova u sezoni 2007, posljednjoj u trogodišnjem ciklusu. Tijekom sezone nastupilo je 13 vozača i čak 7 vozačica, u plasmanu ekipa sponzora je njih 10.Sezona je bila vrlo uzbudljiva u svojem prvom dijelu, no već u drugom dijelu napetost je popustila i na pretposljednjoj utrci Croatia Škoda Fabia kup dobio je pobjednika sezone 2007, kao i trogodišnjeg ciklusa. Dan Lipošćak pobijedio je i u prvoj sezoni, dok je u drugoj pobjedu ostvario Ivan Baran. Baran je ujedno i drugoplasirani u sezoni 2007 i trogodišnjem ciklusu, dok je treće mjesto osvojio Filip Valjan.

U konkurenciji vozačica u sezoni 2007 kao i u trogodišnjem ciklusu najviše bodova je osvojila Alenka Jurašić. Drugo mjesto u sezoni 2007, kao i u trogodišnjem ciklusu osvojila je Dina Marenić. Treća u posljednjoj sezoni je bila Mirna Ključariček, dok je treće mjesto u trogodišnjem ciklusu osvojila Diana Markt.

U konkurenciji timova u sezoni 2007 najuspješniji je bio Stari Grad Team ispred Škoda Team-a Hrvatska i Autosport.hr Racing Teama. U poretku klubova na prvo mjesto se plasirao SAK Split ispred KK Koprivnica i AK Speedy.

Sportske nagrade su dodijeljene za sezonu 2007, dok je što se tiče poretka u trogodišnjem ciklusu nagradu primio samo pobjednik. Dan Lipošćak osvojio je novu Škodu Fabiju. Čestitke Danu, no i ostalima koji su ostvarili vrijedne rezultate.

Prvi trogodišnji ciklus organizirao je AMD INA Millennium Cerini, drugi AK Delta, a što će biti nakon ovih 6 godina Škod Fabija? Postoje razne priče i pričice – od starih Fabija zajedno sa novim, a nove od Fabije 1.4, preko 1.6 pa do Fabije TDI – dizel, biodizel pa čak i plin! Za sve to postoji i više od jednog potencijalog organizatora. A sve to već za ovu sezonu, koja počinje za 2 i pol mjeseca. Vjerujemo da ćemo ove sezone Škoda Fabije vidjeti ipak samo u sklopu PH, kako na kružnim, tako i na brdskim utrkama. A onda svi zainteresirani, i organizatori i vozači imaju dovoljno vremena dao sezone 2009, za organizaciju jednog novog, atraktivnog i kvalitetno pripremljenog kup natjecanja.

FOTO GALERIJAAutosport.hr