Honda Valvoline Yokohama kup na Učki

Neki od vozača odvezli su jednu ili obje dosadašnje brdske utrke, kao zagrijavanje za onu pravu, onu koja se boduje u kupu. Posebno valja istaknuti Edija Milokanovića koji je na posljednjoj utrci u Karlobagu ostvario zavidan rezultat osvojivši 7. mjesto u ukupnom poretku.Organizator utrke, AMD Matulji Racing zaprimio je 14 prijava vozača HVY kupa za ovu utrku. Prema informacija koje smo primili, Honde će voziti unutar Prvenstva Hrvatske u klasi N3, a rezultati za kup biti će izdvojeni iz ukupnih rezultata te klase. Tako se ostavlja mogućnost da vozači koji žele nastupati i na ostalim brdskim utrkama unutar Prvenstva Hrvatske to i na ovoj učine bez problema i komplikacija.

Zajedno sa Hondama klasa N3 tako postaje daleko najbrojnija klasa na ovoj utrci, u kojoj je ukupno prijavljeno čak 27 vozača.

U trenutnom vodstvu Honda Valvoline Yokohama kupa nalazi se Dino Mađarić s prednošću od 6 bodova ispred Viktora Bolšeca i 12 bodova ispred trećeplasiranog Vanje Vešligaja, koji predstojeću utrku vozi na domaćem terenu.


Program natjecanja:

Subota, 28.05.

14:00 - 15:00 tehnički prijam i verifikacija
18:45 briefing

Nedjelja, 29.05.

09:00 - 12:30 treninzi
13:30 otvaranje utrke
13:45 prva vožnja
15:45 druga vožnja

Autosport.hr