Bolšec favorit, Mađarić ne vozi

Nakon više od mjesec dana pauze Honda se vraćaju na stazu, ovog puta brdsku. Prošlog vikenda trebala se održati kružna utrka na Grobniku, no kako je otkazana, vozači HVYK će odvesti svoju drugu brdsku utrku. Nakon tri odvožene utrke (dvije kružne i jedne brdske) u vodstvu je Viktor Bolšec sa 98 bodova ispred Dina Mađarića sa 90 i Vanje Vešligaja s 86 osvojenih bodova. Bolšec je slavio u obje utrke na Učki, tako da se za njega može reći da je glavni favorit u utrci u Čabru, posebno ako se prisjetimo prošle sezone, kada je slavio u obje utrke Focus kupa na istoj stazi.

Drugoplasirani u ukupnom poretku, Dino Mađarić, zbog dodijeljene mu disciplinske kazne na ovoj utrci neće nastupiti, što Bolšecu ostavlja još prostora da poveća bodovnu razliku pred ostalim sudionicima kupa.

Umjesto Mađarića za volan Honde Civic Type R na ovoj utrci sjesti će Alen Perušić.Privremena startna lista izgleda ovako:

1. Viktor BOLŠEC       
2. Edi MILOKANOVIĆ
3. Valter NEŽIĆ
4. Marko SITARIĆ
5. Ivan POKOS
6. Robert BRADARIĆ
7. Vanja VEŠLIGAJ
8. Boris ZALLER
9. Ivan KODRIĆ
10. Robert NIKPALJ
11. Saša RADOLA
12. Alen PERUŠIĆ
13. Mario SEKULIĆ
14. Igor PUŽ

No sa Hondama će nastupiti i neki drugi vozači, za neko od raspisanih prvenstava:

1. Aleš PREK (Slo)
2. Blaže JANAKIEVSKI (Mk)
3. Walter STRUKMANN (A)

Satnicu smo objavili prilikom najave cijele utrke u Čabru, a u nastavku slijede izjave favorita glede njihovih favorita za utrku kao i njihov odabir stanja na stazi:

Viktor Bolšec: "Očekujem pobjedu! Mislim da će mi glavni konkurenti biti Milokanović, Nežić, ha, i Pokos bi mogao projuriti. Radije bih da je suho…"

Edi Milokanović: "Bolšec je lani pokazao da stazu ima u malom prstu, dakle on, Nežić, Vešligaj, ako je dobro utrenirao. Bolje bi bilo da je sunce, po kiši je grozna atmosfera, ljudi ne znaju kuda bi sami sa sobom. Ja ću se truditi svim silama da dođem među prva tri i pokušam nadoknaditi izgubljeno na Učki!"
Ivan Pokos: "Favoritima smatram Bolšeca, Valtera i Edija, Vešligaja ne u Čabru. Očekujem da ih sve 'namažem', šalu na stranu, nadam se podiju. Bolje bi bilo da je suho, iako jučer sam trenirao po kišici, tako da bi mi i kiša odgovarala."
Vanja Vešligaj: "Što očekujem? Ha, plasman u prvih pet, naravno, kao i svi! Favoriti su Bolšec, Pokos, Bradarić i Perušić. Radije bih da bude kišica, no svejedno mi je. Idem danas vidjeti stazu, nisam još vozio utrku u Čabru."
Robert Bradarić: "Nemam baš iskustva u Čabru, vozio sam s Felicijom prve godine, bilo je mokro i jedva sam se popeo do vrha kako se klizalo. Ako bude kiša biti će slično i za Honde. Glavni favorit je Milokanović, on je najiskusniji u brdskim utrkama, Nežić stalno potajno trenira, biti će brz, kao i Vanja. Ali nećemo niti mi popuštat, nadam se završiti među prvih 5, auto baš nije sjajno pripremljen…"Valter Nežić: "Nadam se dobrom rezultatu, znači među prvom trojicom. Volio bih da je suho, iako nisam bio loš lani po kiši. Favoriti su Perušić, Vanja - ne vjerujem, Bolšec, Pokos, Bradarić… Ima jedno šest vozača koji mogu biti među prva tri."
Alen Perušić: "Sigurno vozim u Čabru, auto sam uzeo prije dva sata i sada ga pripremam. Ja vozim uvijek za vrh, a kao glavnog konkurenta vidim Bolšeca, on je ove godine nekako najkonkurentniji, najspremniji. Vanja nije vozio u Čabru, pitanje je kako će se snaći, a brz će vjerojatno biti i Nežić. Pokosu mislim da to brdo neće ležati. Kakvo će biti vrijeme, meni je sasvim svejedno."


O svojem trenutnom statusu i Dino Mađarić, trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku, izjavio je sljedeće:

Dino Mađarić: "Prijavu sam poslao, no kako sam pod diskvalifikacijom, za sada se ne nalazim na listi prijava. Sutra imam sastanak sa Zizijem i Jordanićem da vidimo di smo i kaj smo, tako da ću sutra znati više o svojem nastupu u Čabru i na preostalim utrkama u sezoni."

Autosport.hr