Humanitarna utrka poznatih žena

Pod ingerencijom Hrvatskog auto i karting saveza već niz godina organiziraju se različiti oblici automobilskih natjecanja, a među ostalima su i KUP natjecanja, odnosno sučeljavanje vozačica i vozača sa gotovo istovjetnim automobilima.    

Predsjednik i glavni tajnik HAKS-a, te sportski direktori disciplina željeli su ovakva natjecanja oplemeniti  dodatnim događanjima te je tako došlo i do ideje da se uz već postojeće utrke natjecateljskog karaktera održi nekoliko revijalnih utrka humanog karaktera, u kojoj bi sudjelovale poznate žene. Osim, nadamo se, lijepog druženja i  doživljavanja novog iskustva, ideja je da se kroz navedene utrke poznatih žena provlači zajednička namjera s krajnjim ciljem, a to je humanitarna gesta. Naime, cilj bi bio, da se kroz ovakve utrke skupljaju donacije koje bi se zajedničkom odlukom svih sudionica usmjeravale na trenutno iskazane potrebe na području Republike Hrvatske. Bitniji dio i sama ideja je animirati širu javnost i iskoristiti pojavljivanje na utrci kako bi se skrenula pozornost na potrebe doniranja, te koristeći medije “zamolimo”, tu istu  javnosti, za pomoć  u ne tako nedostižnom rješenju problema.Prije nešto više od godinu dana održana je humanitarna utrka žena unutar jedne od natjecateljskih utrka, a prihod je bio namjenjen Autonomnoj kući Zagreb, koja se bavi problemom zlostavljenih žena.

Ove godine skupljeni novac bio bi usmjeren udruzi JOB, za kupovinu autobusa potrebnog za prijevoz invalidnih osoba. Ovakav autobus je jedini način da se osobe sa ovakvim tjelesnim oštećenjima pokrenu izvan svojih kuća na neki duži put, ne samo izvan granica domovine, nego i unutar zemlje u kojoj su rođeni i žive, a više o samoj udruzi Job može se vidjeti na internet stranici udruge www.inet.hr/job

Značajniji dio same utrke ukazivanje je na potrebu udruge za kupnjom navedenog autobusa.  Uz pomoć medija uputili bismo poruku javnosti, privatnim i poslovnim subjektima u Hrvatskoj, na potrebu da se skupi ne tako nedostižna količina novaca neophodna za kupovinu navedenog autobusa.

Poznate žene koje su potvrdile svoje sudjelovanje na utrci koja će se održati 05.11. 2005., na Automotodromu Grobnik su:
1.    Sanja Doležal (voditeljica)
2.    Lidija Gregurek ( INA – marketing manger)
3.    Marija Husar (pjevačica)
4.    Kristina Jakovac Bangoura (voditeljica)
5.    Tatjana Jurić (voditeljica)
6.    Dorotea Pešić Bukovac (predsjednica gradskog vijeća Rijeka)
7.    Ana Raguž (PR manager- Honda)
8.    Lidija Samardžija (izvršni producent)
9.    Vedrana Senečić (arhitektica)
10.    Gordana Sobol (saborska zastupnica)
11.    Vesna Škare Ožbolt (ministrica pravosuđa)

Na sudjelovanje u ovakvim utrkama pristale su Indira, Vanna, Mirjana Hrga, Danijela Trbović, Almira Osmanović, i Barbara Kolar, ali u ovom terminu neće moći nastupiti zbog prije dogovorenih angažmana.

Posebnost ove utrke biti će vozila kojima će učesnice sudjelovati, a to su vozila Honda Civic Type R, kojima inače vozači sudjeluju na utrkama Honda Valvoline Yokohama Cupa. To su definitivno najatraktivnija vozila koja su tijekom ove natjecateljske sezone nastupala u hrvatskim kup natjecanjima i vjerujemo da će atraktivnost natjecateljica i vozila privući gledatelje da pogledaju ovu utrku i sudjeluju svojim prilozima u njenom humanitarnom dijelu, poručili su organizatori humanitarne utrke.
 
Namjera je da se tijekom sljedeće natjecateljske sezone realiziraju 2-3 utrke, čiji bi prihod i naglasak uvijek bio na humanosti i određenoj humanitarnoj pomoći koju bi učesnice odabrale kao nužnu.Autosport.hr