Dan Horvat: "Bradarić me namjerno udario"

Izjave vozača Honda Valvoline Yokohama kupa o porečkoj utrci ukazuju da nije nužno imati "puni vozni park" za velika uzbuđenja.

- - - - - - - -

Ivan Kodrić: "Prva pobjeda, vrlo sam zadovoljan. U prvoj utrci bio sam dosta slabo plasiran, u početku sam držao 9. mjesto, a onda sam započeo proboj prema vrhu. Posao mi je olakšao prekid utrke, koji se dogodio u trenutku kada sam bio na 5. mjestu s dosta velikim zaostatkom za prvom četvoricom. U ponovljenom startu uspio sam preteći Alena Perušića i dalje je sve išlo po planu. Drugu utrku započeo sam s 1. startne pozicije, no vodstvo je jako teško sačuvati, posebno u uvjetima kada su mi iza leđa bili ovako dobri vozači. Na nekim sam mjestima bio sporiji i vidio sam da me sustižu, Robert Bradarić me u jednom trenutku i pretekao, ali se tu našao Dan Horvat koji mu je 'oduzeo' vodstvo i ja sam stigao do pobjede."Robert Bradarić: "Nekoliko krugova vozio sam iza Ivana Kodrića, ali sam brzo primijetio da sam nešto brži od njega, no ne i dovoljno brz da ga prođem odmah na startu. U nekoliko sam navrata lagano 'naslonio' automobil na njegov, što je sportski i on to zna, u tim kontaktima nije bilo nikakvih oštećenja, a to sam radio uvijek na izlazu iz zavoja kada automobil nije previše 'nategnut'. Time sam mu dao do znanja da očekuje da ću ga pokušati preteći u sljedećim krugovima, jer je stvorio kolonu iza sebe. To se i dogodilo, uspio sam ga preteći bez ikakvih incidenata, na 200 metara uspio sam stvoriti 50 metara razmaka, a onda nailazim na 'super auto klub', čovjeka izgubljenog u vremenu i prostoru (Dan Horvat, op. a.). Vidio sam da ostaje na jednoj strani i pomislio: 'Odlično, neće se micati, proći ću', jer prije utrke sam mu rekao kada te netko pretječe za cijeli krug ne mijenjaj smjer. U tom trenutku on je valjda ugledao plave zastave, odlučio skrenuti i to izravno u mene. Razvalio sam auto, napravio sam si nepotrebne troškove i izgubio pobjedu, premda sam do kraja uspio nadoknaditi jednu poziciju, pretekao sam Marina Čolaka i došao do trećeg mjesta, no to sada nije važno. Horvat po mom mišljenju nije trebao startati na utrkama prije grobničke."

Vanja Vešligaj: "U drugoj utrci bio sam u poziciji za pretjecanje, ali smo malo prekasno kočili, izašli smo 'van', doletio je Čolak, zabio me u prednji kraj, udario sam kotačem u rubnjak i tu je bio kraj moje druge utrke."

Marin Čolak: "Staza u Poreču nije mi baš 'legla' iako je zanimljiv izazov. Navikao sam na piste, a ne utrke u kojima treba obilaziti rubnjake. Mislim da Viktor Bolšec ima najbolje pripremljen automobil, a Bradarić, Kodrić i ja smo tu negdje, izjednačeni. Vjerujem da ću voziti do kraja sezone, iako uskoro imam i dvije utrke Seat kupa. Sa sljedeće ću utrke na Lausitzringu zrakoplovom doletjeti na solinsku utrku i nadam se stići na vrijeme."

Dan Horvat: "Obzirom da mi je ovo prva utrka u životu osjećao sam se kao bačen u vatru. Utrka je bila žestoka, to je nešto sasvim drugo u odnosu na treninge. Druga utrka prošla mi je puno bolje nego prva, makar sam odustao jer sam skršio automobil. Mislim da će na nekoj boljoj stazi, na Grobniku biti puno zanimljivije, barem za mene. Ova je staza bila opasna, skliska, brza i nisam dao sve od sebe. Tu se umiješao i strah, prva utrka i sve to. Što se tiče incidenta u drugoj utrci ne znam zašto je do toga došlo. Dosta sam ljut, jer smatram da sam se maknuo na vrijeme, odmah poslije šikane maknuo sam se s putanje. Bradarić je, međutim, bio iza mene, a ne na 'putanji' i namjerno me udario i to na ubrzanju, a ne na kočenju."

Autosport.hr