Perušić: "Nije trebalo prekidati drugu utrku"

Marin Čolak, Robert Bradarić, Viktor Bolšec i Alen Perušić opisali su svoje dojmove nakon dviju solinskih utrka Honda Valvoline Yokohama kupa.

Marin Čolak: "Ponovit ću što sam rekao i u Poreču. Proteklih sezona navikao sam se na utrke na velikim stazama, pa mi dolazak na gradske utrke predstavlja određeni hendikep, ne susrećem se inače sa stazama na kojima ima kuća, drveća, zidova... Dosta je limitirajuće nastupati sa gotovo serijskim automobilom kakva je ova Honda. Nije moguće utjecati previše na postavke automobila, primjerice, ne mogu se podešavati amortizeri, povrat amortizera, nagib kotača, špurovi... Jedino što je moguće mijenjati je špur, što uvelike ograničava mogućnosti podešavanja automobila stilu vožnje pojedinog vozača. Inače, općenito sam relativno zadovoljan, bit će bolje kad još bolje pripremimo automobil, ne sviđa mi se njegovo 'ležanje'."

Robert Bradarić: "Dobro je, zadovoljan sam što se same vožnje tiče. Nisam bio opterećen pitanjem rezultata, a s dva treća mjesta sam i više nego zadovoljan obzirom da je automobil poluispravan. Druga brzina, u kojoj se na ovoj stazi najviše vozi, zafrkavala me još u Poreču, a problemi su se nastavili i u Solinu, jer sam ovdje i u ulozi organizatora i nije bilo vremena za 'slaganje' automobila. U prvoj utrci bilo je teško, bio sam vidno sporiji od konkurenata i nastojao sam zadržati poziciju. Druga utrka bila je bolja, navikao sam se na probleme, a i potrošio dosta fizičke snage držeći mjenjač u drugoj brzini da ne ispadne, dok sam drugom rukom držao volan. Kombinacija je uspjela i bio sam čak u borbi za još bolje pozicije na pobjedničkom postolju. Sve u svemu, više nego zadovoljan."

Viktor Bolšec: "Na službenom treningu nisam baš uspio odvoziti optimalan krug i na startu sam bio tek četvrti. Znao sam da će biti teško pretjecati na ovako uskoj stazi i na kraju sam se morao zadovoljiti četvrtom pozicijom na kraju prve utrke. Međutim, znao sam da time osvajam prvu startnu poziciju u drugoj utrci, što sam namjeravao iskoristiti na najbolji mogući način. Bitno je bilo dobro startati, zatvoriti prvi zavoj i poslije neće biti problema. Tako je i bilo; dobar start, bijeg konkurentima i zatim nizanje brzih krugova."Alen Perušić: "Obzirom na stazu zadovoljan sam rezultatom. Nije bilo lako, ovdje je gotovo nemoguće pretjecati. U prvoj utrci iskoristio sam start s prvog mjesta, automobil je bio vrlo dobro pripremljen i došao sam do pobjede. Druga utrka bila je teža, krenuo sam s četvrtog mjesta, a prije utrke nešto smo 'kemijali' po automobilu čime na kraju nisam bio zadovoljan." autosport: "Misliš li da je trebalo prekinuti utrku zbog jednog branika?" Alen Perušić: "Definitivno ne! Mislim da je to bilo pogrešno, zbog oštećenog Katičićevog automobila nije trebalo prekidati utrku, jer on se nalazio u dnu poretka i nije smetao normalnom odvijanju utrke. No, što je tu je, četvrto mjesto i novi bodovi dovoljan su razlog za zadovoljstvo."

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Autosport.hr