U utrci izdržljivosti Honda kupa 15 vozača


Svih 15 vozača već smo imali prilike vidjeti u ovogodišnjem izdanju Honda kupa, osim jednoga, no do ovog trenutka nismo uspjeli doznati radi li se o pogrešci ili pak zaista umjesto Roberta vozi njegov otac, Tomislav Markt. Tako, naime, stoji u listi prijavljenih vozača:

1 Viktor Bolšec
2 Robert Bradarić
3 Vanja Vešligaj
4 Edi Milokanović
5 Valter Nežić
6 Saša Radola
7 Tomislav Markt
8 Marin Galić
9 Ivan Kodrić
10 Siniša Krainc
11 Marin Petrić
12 Marin Čolak
13 Hrvoje Katičić
14 Alen Perušić
15 Dan Horvat
 
Od vozača također nismo uspjeli mnogo saznati. Da li se radi o prezaposlenosti pripremama za utrku ili jednostavno imaju previše sponzora, dovoljno su poznati i slavni, pa ne žele da se o njima piše, trenutno nije niti bitno, stoga objavljujemo izjave vozača koje su nam pristigle:Ivan Kodrić (trenutno na 4. mjestu)
Nisam se posebno spremao, danas idem na trening i probati ću odvoziti svih 105 minuta. Mislim da bi auti trebali izdržati cijelu utrku kao i gume, naravno da će ih se trebati malo štedjeti ali 60 krugova bi trebale izdržati. Pravilnik utrke je dobro sastavljen, dobro je to kaj ćemo svi točiti benzin iz identičnih bačvi i zato će se utrka dobivati na stazi a
ne u boksu. Neku posebnu taktiku nisam spremio ali stignem. Kao favorite vidim Bolšeca (solidan na Grobniku ali dobar taktičar), Perušića (dobar na Grobniku a ima i Acka u ekipi a svi znamo kako je Acko prolazio na utrkama
izdržljivosti), Nežića (nije briljirao ove godine ali je uvijek bio dobar na utrkama izdržljivosti), Čolaka (ima puno odvoženih krugova ove sezone na Grobniku tako da bi i on mogao pobijediti) i naravno sebe, mislim da bi se mogao uključiti u borbu za vrh.

Saša Radola (trenutno na 8. mjestu, najmlađi sudionik kupa)
Bio smo par puta na Grobniku pa mislim da će biti OK! Cijeli tim je spreman! Još nikad nisam vozio toliko dugo, ali mislim da neće biti problema. Samo bih želio završiti utrku, sa što boljim rezultatom i sa što manje problema. Mislim da će favoriti biti kao do sada - Bolšec, Čolak, Perušić... Mislim da će svakako trebati mijenjati gume, ipak sve će se vidjeti na trci pošto neki tvrde da to nije potrebno!


Program natjecanja:

Subota, 01.07.

08.00 - 09.30 prijem, verifikacija, tehnički pregled
10.15. briefing HVYC                    
        
14.30.-14.50 1.trening HVYC        
17.40.-18.00 2.trening HVYC        

Nedjelja,02.07.                    
                                
09.50.-10.00 warm-up HVYC
        
16.00 utrka izdržljivost HVYC 105 minuta
                        

Autosport.hr