Ispiši ovu stranicu

1. Nagrada Vinkovačkih jeseni


Nakon 13 godina rehabilitirana je karting staza u Vinkovcima na kojoj je proteklog vikenda održano peto natjecanje za NOPH u kartingu. Niti hladno vrijeme, niti sitna kiša nisu uspjeli pokvariti dobru atmosferu. Ljubaznost domaćina  (Automehanika d.o.o.), i veliki trud gosp. Željka Bošnjaka i njegove ekipe je nagrađen vrlo zanimljivim utrkama.  U klasi I pobijedio je Muhamed Pličanić, dok se iza njega vodila vrlo zanimljiva borba između Frana Tisaja i Lea Grdića, koju je na kraju dobio Fran Tisaj i osvojio drugo mjesto sa par desetinki prednosti.
 


U klasi II, velika uzbuđenja su priredili Martin Kodrić i Juraj Kovačić. U obje utrke se vodila velika borba; u prvoj je pobjeda pripala Kodriću, a u drugoj Kovačiću. Pravedan ishod za vrhunsku predstavu. Ujedno, iza njih se vodila teška borba za treće i četvrto mjesto, između Mislava Mikulca i Benjamina Žganeca, u kojoj je uspješniji i brži bio Mikulec.
 
U klasi V, najbolji je bio Borna Vlašić, a u najjačoj klasi VII 125ccm i dalje suvereno vlada Damir Nakić.  U klasi VIII Rotax senior očekivala se velika borba između Matije Momčilovića i Kristijana Habulina, međutim Momčilović je od prvog trena dao do znanja tko je "gazda" i suvereno pobijedio u obje utrke. U klasi IX Eco Briggs, u prvoj utrci pobijedio je Samir Smailagić, ispred Hrvoja Tisaja koji je zakasnio za par metara. Međutim, u drugoj utrci Tisaj uzvraća i zasluženo odnosi ukupnu pobjedu.

REZULTATI UTRKE

Autosport.hr