Ispiši ovu stranicu

IV. FSB karting kup


Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta u subotu organizira IV. FSB karting kup na karting centru Špansko. U namjeri da kroz studentsko sportsko natjecanje populariziraju tehničke znanosti i motiviraju mlade u odabiru studija tehničkih struka, Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta (HSA-SF, www.hsasf.hr), pod pokroviteljstvom Fakulteta strojarstva i brodogradnje, 16. svibnja 2009., s početkom utrka u 12:45h na prostorima karting centra "Špansko", organizira IV. FSB karting kup.  Natjecanje objedinjuje brzinu, vještinu, tehničku izvrsnost i timski rad, a sve su to odlike koje se očekuju od studenata – budućih inženjera ili diplomiranih inženjera strojarstva.Zbog iznimnog interesa ove godine se u Kupu održavaju čak dvije utrke studenata. Osim te
dvije utrke održat će se i zasebne utrke tvrtki (nastupaju partneri FSB-a: Centar za vozila Hrvatske, Viessmann, Termocommerce, Energetski institut Hrvoje Požar, AVL, Viessmann Hrvatska, BCC Services i Edikon) i utrka zaposlenika FSB-a u kojoj nastupaju profesori, asistenti i znanstveni novaci FSB-a. Kup će otvoriti dekan FSB-a, prof.dr.sc. Izvor Grubišic, a sportskom događaju će prisustvovati i prorektor, prof.dr.sc. Tonko Curko (prorektor za financije Sveučilišta u Zagrebu).


Međusobno će se odmjeravati momčadi sastavljene od četiri vozača amatera. Svaka momčad mora imati kapetana koji određuje redoslijed po kojem će vozači voziti za vrijeme utrke, kao i vozače koji će voziti na službenom treningu prema kojem će se odrediti startne pozicije. Svi kartinzi u utrci su podjednakih karakteristika, snage 9 KS i maksimalne brzine 80 km/h.

Satnica:

08:30 – 10:00 -Prijava ekipa na karting centru
10:00 -Brifing i izvlačenje startnih brojeva kartinga
10:30 -Trening studenata
11:10 -Trening tvrtki
11:50 -Trening zaposlenika FSB-a
12:30 -Službeno otvaranje natjecanja
12:45 -Utrka tvrtki
13:45 -Utrka zaposlenika FSB-a
14:45 -Utrka studenata
16:00 -Proglašenje pobjednika

Autosport.hr