Martino najbolji u Požegi

Zanimljive stvari pratile su nastup HAKS Focus kupa u Požegi. Naime, nakon subotnjih treninga parkom vozača pročula se priča o otvaranju automobila nakon utrke. Nezadovoljni vozači, kao i njihovi tuneri i mehaničari došli su do zaključka da neki vozači u vožnji u višu brzinu "šaltaju" znatno prije ostalih, što je sugeriralo stanovite razlike u "getribama". Drugog se dana užubano "šarafilo" po Focusima, što zbog čistog nedostatka dijelova (budući da na utrkama više ne postoji kombi pun dijelova od strane Forda), a što zbog eventulanih prigovora poslije utrke. Najviše je stradao cestovni automobil Roberta Markta koji je poslužio kao donator cijelog mjenjača, pa je kući otišao u kamionu, budući da nakon donacije više nije bio u voznom stanju. No potreba nije zaobišla niti cestovnog Focusa sportskog direktora AMD Matulji Racing, koji je jedinoj vozačici velikodušno posudio manjkave dijelove usisa...No, vratimo se treninzima i utrci. Najbrži na treninzima bio je Siniša Krainc ostvarivši vrijeme kruga od 1:37.869, četiri desetinke brže od Martina Bradarića. Treće vrijeme treniga ostvario je Ivan Pokos, iako je u drugom trenigu teže oštetio svojeg Focusa, izlijetanjem preko kanala i zabijenjam u ogradu. Ipak, njegova sposobna ekipa uspjela je automobil urediti za utrku, u kojoj je dan kasnije ostvario odličan rezultat.Četvrta utrka u ovoj sezoni, donijela nam je (konačno) novog pobjednika. Nakon tri uzastopne pobjede, Ivan Pokos morao se zadovoljiti i drugim mjestom, dok je pobjeda otišla u Split, Martinu Bradariću. Odlično treće mjesto zauzeo je Vilko Kustec, a odmah iza njega utrku je završio Marko Pavić. Pavić je u utrci imao najviše dvoboja i najviše preticanja te je po prvi puta u ovoj sezoni bio onakav na kakvog smo prijašnjih sezona navikli. Za bolji plasman od trećeg mjesta nadostajalo je još malo vremena, no pred nama su još dvije kružne utrke...Publici su se najviše svidjele vožnje Domagoja Perekovića i Tajane Koren, barem dijelu publike koji je stajao uz šikanu od kamionskih guma. Prvo Pereković, a zatim i jedina vozačica ovog vikenda, okrznuli su šikanu i izašli iz nje na dva kotača. Nažalost, u tom trenutku naši fotografi nisu snimali šikanu, pa taj dio priče nismo u stanju popratiti i fotografskim zapisom.

Ante Alduk našao se u problemima s pumpom za gorivo već na treninzima, tako da je utrku okončao s krugom zaostatka, dok je najbrži na treninzima, Siniša Krainc, uslijed problema sa papučicom spojke morao odustati.Ivana Pokosa već možemo proglasiti pobjednikom, no ipak ćemo pričekati kraj sezone. Borba za ostale pozicije još je otvorena...

Sljedeća utrka i za ovaj kup održati će se u Dugopolju, datum je već poznat, a prema najavi zajedničku utrku opet će voziti Focusi, Octavije i Felicije.Rezultati utrke:

1.    Martino Bradarić 26:48.025
2.    Ivan Pokos 27:01.510
3.    Vilko Kustec 27:03.767
4.    Marko Pavić 27:05.569
5.    Ivan Kodrić 27:08.964
6.    Domagoj Pereković 27:11.472
7.    Tajana Koren 27:37.517
8.    Patrick Sirotić 27:46.134
9.    Ante Alduk 28:08.316

Ukupni poredak nakon Požege:

1.    Ivan Pokos    75
2.    Vilko Kustec    45
3.    Martino Bradarić    43
4.    Marko Pavić    30
5.    Siniša Krainc    27
6.    Ivan Kodrić    24
7.    Ante Alduk    19
8.    Domagoj Pereković    16
9.    Robert Nikpalj    12
10.    Miran Koroš    12
11.    Tajana Koren    11
12.    Patrik Sirotić    6
13.    Danijel Lukić    2
-    Saša Bjegović    0Autosport.hr