Ispiši ovu stranicu

Šariku pobjeda na prvoj grobničkoj utrci


Mario Šarik u današnjoj je prvoj grobničkoj utrci Prvenstva Hrvatske došao do pobjede u neizvjesnoj borbi s Martinom Bradarićem dok je treće mjesto s krugom zaostatka pripalo Ivanu Ergoviću. Obzirom na malobrojnu konkurenciju u domaćem kružnom prvenstvu zapravo je neumjesno govoriti o rezultatima u ukupnom poretku jer je vozača na stazi bilo tek 10, pa je rezultate uputno tumačiti po klasama. U klasi 1 je dvojac Šarik i Bradarić podijelio pozicije 1 i 2, u klasi 2 Antonio Gavranović bio je usamljen, klasu 3 u "polićima" iza pobjednika Ergovića plasirali su se Hrvoje Čikor i Vedran Vujević. Klasa 4 pripala je Dariju Šamecu s 20-ak sekundi prednosti ispred Tomislava Mikulića. Nakon odustajanja Nikole Rožića u klasi 5 ciljem je kao jedini predstavnik projurio Goran Rajčić.U konkurenciji Škoda Fabia Biodiesel kupa pobjedu je s velikih 6 sekundi prednosti osvojio Robi Bradarić, a niti niže u poretku nije bilo žešćih obračuna. Nenadu Damariji je pripalo drugo mjesto s 9 sekundi prednosti u odnosu na trećeplasiranog Niku Pulića. Preostale tri pozicije pripale su Nediljku Merćepu kao četvrtoplasiranom, peti je bio Ivan Pulić, a šestim mjestom nastup na Grobniku okončao je Alen Sekula.

Prvu su utrku danas na Grobniku održali i vozači konkurencije prvenstva Centralnoeuropske zone (CEZ). Uz uobičajenu buku rasnih trkaćih automobila prisustvovali smo i zanimljivoj borbi u vrhu poretka koja je, nažalost, ipak završila odustajanjem dvojice glavnih protagonista. Miro Konopka u Porscheu 997 RS i Rudolf Machanek u Porscheu 911 GT3 RS vodili su bitku od samog početka utrke a Peter Kiaba i Zdeno Mikulaško pratili su ih u stopu. U 10. krugu međutim borba je rezultirala odustajanjem obojice prvospomenutih vozača pa se u vodstvo probija Kiaba i naposlijetku dolazi do pobjede ispred izvrsnog Mikulaška na drugom te Filipa Sladecke na trećem mjestu.

Sutra su na Grobniku na programu utrke u istim konkurencijama, a očekuju se jednako povoljni vremenski uvjeti kao i danas uz nadamo se nešto manje vjetra.

REZULTATI - Adriatic Timing


Autosport.hr