Off-road druženje u Kutini


Terenci, od američkih, pa do kineskih, vikend su proveli u Kutini i njenoj okolici. Na 2. Off road druženju – Kutina 2007. koje je organizirao Off Road Team Kutina, prošlog su se vikenda (28. i 29. srpnja 2007.), zaista okupili terenci iz svih krajeva svijeta. Tako ste na jednom mjestu mogli vidjeti pristigle slovenske i hrvatske vlasnike terenaca marke Jeep i Ford (USA), Land Rover (Engleska), Mitsubishi, Nissan, Suzuki i Toyota (Japan), Mercedes i Opel (Njemačka), Great Wall (Kina), UAZ i Lada (Rusija), Pinzgauer (Austrija), Hyundai (Koreja)…Nabrojani terenci imaju "prijavljeno boravište" u Novoj Gorici (SLO), Rijeci, Klani, Zaboku, Križevcima, Hruševcu Kupljenskom, Karlovcu, Varaždinu, Vrbovcu, Sisku, Puli i Zagrebu.

Sve ih je privuklo druženje istomišljenika i ljubitelja terenaca i terenske vožnje koja se ovog puta odvijala po Kutini i okolici, bez "presinga" kakvo vlada na natjecanjima. Sudionici ovog druženja su u subotu odvozili 78 kilometara trase na kojoj su veći dio dana vozili po prašnjavim šumskim putovima. Kao da im to nije bilo dosta, dodatno su "prašili" po motocross stazi u Podgariću koja je u vlasništvu hotela Vila Garić, a čiji su ju vlasnici ljubazno ustupili.

Iako je najveći dio vožnje obuhvaćao prolaske šumskim putovima, našlo se i ponešto asfalta gdje su sudionici pod pratnjom policije održali povorku kroz samu Kutinu, a i ostala bliža i dalja mjesta.

Nakon cjelodnevne vožnje i pokojeg zastoja radi ručka koji je organizator pripremio na Humci – vrh Moslavačke gore koji se nalazi na 980m nadmorske visine, osvježenja napitcima i sl., slijedio je povratak u "bazu" gdje se nastavljalo sa večerom, pićem i tamburašima sve do jutra.Baza je i ove godine bila u Izviđačkom domu Betlehem u Kutini, čiji je "Odred Izviđača Betlehem" sve pripremio; ustupio i postavio šatore, madrace, čvrsti objekt sa prostorijama za spavanje i sve popratno.

Za nedjelju je bilo zacrtano da se nakon doručka ekipa opet uputi na kratku vožnjicu, no ovog puta do Banovskog jezera gdje se ručalo i kupalo uz nastavak druženja od subotnje noći.Dan je završio povratkom u bazu odakle su se okupljeni polako počeli vraćati svojim kućama. Pohvale organizatoru još uvijek stižu, a evo i što kažu dvoje sudionika o ovom 2. Off road druženju u Kutini: "Najprije da se zahvalim za lijep vikend koji smo proveli u dobrom društvu.

Posebna pohvala organizatoru na dobroj i profesionalnoj organizaciji. Sve se je odvijalo spontanao, neobavezno, a u isto vrijeme dobro i lijepo. Briga za sve učesnike i nihove automobile je bila posebno izražena. Što ostavlja osjećaj sigurnosti i zadovoljstva. Predjeli kroz koje smo se vozili su izuzetno lijepi i zanimljivi, takvi da čovjek poželi ponovo doći. Dodamo li tome i naš kratki, obilazak grada Kutine, (autohtone drvene kuće, vile i centar grada) na povratku kući, jednostavno i sa jednom riječju kažemo: odlično!"

Autosport.hr