Leptirova Off road karavana


Off road karavana za male leptiriće koja se održavala u nedjelju, 09.09.2007. godine na relaciji Zagreb – Pazin, uspješno je stigla do svog cilja. Off road klubovi cijele Hrvatske te Slovenije i Srbije prikupili su dovoljno sredstava za nabavku 2 logopedska seta za djecu sa posebnim potrebama u Udruzi Leptir iz Mošćenice, a prema svim naznakama, uplate koje još uvijek sjedaju na račun Udruge pokriti će i dodatna pomagala za leptiriće.Iako je djece bilo manje od najavljivanog broja, karavana je zahvaljujući MUP-u RH – PU Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj te Hrvatskom autocestama – Autocesti Rijeka-Zagreb i Bina Istra – Istarski Y (Tunel Učka), trasu prošla bez zastoja. Sudionici karavane zahvaljuju svima koji su se na bilo koji način uključili kako bi pomogli da se ostvari zacrtani plan i da karavana dođe od prve do zadnje zacrtane točke.

Također upućuju svoju zahvalu svim sponzorima/donatorima i medijima na raznolikoj pomoći kako bi se prikupila sva potrebna sredstva za ovu djecu do 7. godina starosti (najčešće oštećenje sluha i govora).

Osim Autosport.hr, ostali mediji koji su se uključili su: KTVJ portal, HR Off road portal, Udruga RTL pomaže djeci, OTV, Istarska TV, Nezavisna TV, Večernji list, Arena, Glas Istre, Indeks.hr, TPautosport, Sensa Florina, Petrinjski list, Radio Quirinus, Petrinjski radio.Sponzori/donatori koji su se spremno uključili u ovu humanitarnu akciju svakako treba izdvojiti: Classic – zlatni sponzor, Auto Bišćan – NISSAN, eXtreme fun, INA d.d., RBA Leasing, Auto Box, Kalničke vode d.d. – UN1QUE, Plastika Nova, Plastika Drvo, Mesnica Kalinski, Delta Design, L-Studio, Kraš d.d., Cenoza, e-burza, SDT travel, Pekarna Radoš, Puris – Pazin, Pizzeria Balin, Jamnica-Žminj, Motel Lovac, Kemex Delta.

Off road klubovi, autocrosseri, bikeri i ATV-ovci/quadisti koji su također svojim uplatama doprinijeli prikupljanju sredstava su ujedno i organizatori karavane: HR Off road forumaši (autocrosseri, bikeri), Agroturizam Zgrablić, Off road klubovi: AK No Limits, ORK Križevci, AMD Ekstreme 4x4 Marija Bistrica, ORK Subotica Podravska, ORT Kutina, AK Croatia Trophy, ORC Kneginec, Moto I ORK Sveti Ivan Zelina, ORK Kamo oko vidi, ORT Vrbovec, ORK Uspon 4x4, AK ZG off road, AMCD Svigo, AMK Hruševec Kupljenski, Jeep Club Hrvatska - Euroline, Zenteren - off road center, Extrem015, ORK Bura 4x4, AK Avantura 4x4, AK Ozalj, ACT Rebus, KTVJ.U Leptirovoj Off road karavani se našlo 70-ak vozila koja su nakon Blatne Vasi gdje se nalazi seosko domaćinstvo Agroturizam Zgrablić - prvo odredište karavane, i gdje se osim ručka za sve, djeci priredilo razgledavanje i druženje sa domaćim životinjama, uputilo bijelim putovima prema Motovunu i dalje prema Pazinu – krajnjem odredištu.

Karavana je stajala nekoliko puta radi razgledavanja, slikanja i sl., a dodatni set sa djecom je pripremio i poznati i traženi fotograf Damir Hoyka koji će od svih napravljenih fotografija izabrati jednu koju će potpisati te je predati mališanima u Udruzi Leptir u trajno vlasništvo. Slika će se koristiti kao razglednica djece sa posebnim potrebama.Osim g. Hoyke, karavanu su svojim dolaskom također počastili i Jacques Houdek (zajedno sa svojom animatoricom Dadom - "Žaklinom"), koji je u Pazinu priredio koncert za djecu na kojem su pjevane dječje pjesmice, g. Hrvoje Gečić, gradonačelnik grada Pazina g. Neven Rimanić, koji je pozdravio sve prisutne te ostali uzvanici koji su podijelili poklone djeci i okupljenima kao npr. predstavnici Off road klubova koji su izradili licitarska srca "NISI SAM – HR OFF ROADERI", kape sa istim natpisom i sl.

FOTO GALERIJA


Uglavnom, akcijom je do početka rujna prikupljeno cca 33.000,00 kuna (što je samo po sebi dovoljno za nabavku 2 logopedska seta), a kako uplate i dalje sjedaju na račun Udruge Leptir, off roaderi se nadaju da će naknadno prikupljena sredstva osigurati nabavku i ostalih pomagala kako bi se djeci osiguralo što normalnije odrastanje.

Organizatori ove karavane i Udruga Leptir iskreno zahvaljuju svima na susretljivosti i uključivanju u ovu humanitarnu akciju za djecu sa posebnim potrebama do 7 godina starosti.
Autosport.hr