Katun Off road 2007.


Nakon nekoliko godina pauze, AMK No Limits je ponovno organizirao off road natjecanje u Katunu pod nazivom "Katun Off road Cup – Istra 2007.", a održano je 27. i 28. listopada 2007. Na natjecanju se pojavilo 20-ak vozila na hard i soft road book, a posade su vozile i brzince te extreme. Unutar brzinaca, na stazi su snage mogli odmjeriti i autocrosseri obzirom da je organizator priredio i nagrade za autocross vozila.Kiša koja je padala prije natjecanja, otežala je trasu za road book, no hardašima to nije predstavljalo problem obzirom na opremu koju posjeduju – od "jačih" guma, preko posjedovanja vitala pa do prerada na vozilima u koja obavezno ulazi i dizanje vozila da bi se dobio veći razmak od podloge do diferencijala.U softu su nastupile posade koje najčešće dolaze sa serijskim vozilima uz male preinake kao npr. malo "jača" guma od standardne i sl. Poneko vozilo ima i vitlo, a rijetko koje vozilo na softu je "dignuto" liftom (veličina gume neznatno povisuje diferencijal).

Zbog toga, i zbog prolazaka hardaša prije softaša je bilo i malih problema za softaše no to se vjerojatno nije moglo izbjeći. Ovo je predzadnje natjecanje u sezoni koje off roaderi boduju za kup i već se može nazrijeti stanje u poretku, a sa ovog natjecanja bodove su dobile po disciplinama ove posade:Hard road book:

1. FLEGO SENAD PRODAN PATRIK TOYOTA KAMO OKO VIDI
2. MILIČKI BRUNO LENART ZORAN TOYOTA MARIJA BISTRICA
3. KROTA GORDAN BRGODAC IVO JEEP KAMO OKO VIDI

Soft road book:
1. RADOVIĆ JOSIP COCCARIELLI LUCA JEEP KAMO OKO VIDI
2. KODRIĆ ŽELJKO RADOVANIĆ ŽELJKO SUZUKI AK BREGANA
3. KALINSKI IVAN CRNEKOVIĆ IVICA SUZUKI O.R.T. VRBOVECU Extreme disciplini je prvo mjesto odnijela posada Bruno Milički – Zoran Lenart, dok su u brzincima prvo mjesto odnijele posade:

DAVOR KORACA - MIŠEL KORACA, LADA, NO LIMITS – brzinac do 2000 ccm, te;
PEKOČ NINO - DAMIR MUHAREMOVIĆ, JEEP, KAMENI SVATI - – brzinac preko 2000 ccm.

Slijedi još jedno natjecanje krajem godine, u Bregani – od 14.-16. prosinca i može se reći da je nakon toga off road sezona 2007. gotova.

FOTO GALERIJA


Autosport.hr