Off road u Vrbovcu

Samo pola sata od Zagreba, u Vrbovcu ovog se vikenda (27. i 28. kolovoza) događaju dvije zanimljive manifestacije. Prva je svakako već poznata "Kaj su jeli naši stari", a druga, sve poznatija, okupljanje terenaca na poligonu Blanje - odmah na izlazu iz Vrbovca.

Off road team (ORT) Vrbovec aktivno djeluje od 2003. godine i ovo je treće natjecanje u njihovoj organizaciji.

I ove godine posade će moći voziti brzince (I i II), road book (hard i soft) te super extreme.

U disciplini "brzinac" vozila će biti podijeljena u 2 kategorije - do 2000 ccm i preko 2000 ccm, a za poredak će se uzimati bolja vožnja. Dakle, neće biti zbrajanja oba brzinca, nego se uzima u obzir onaj na kojem je postignuto bolje vrijeme.
Startnina za brzince iznositi će 100,00 kn, a brzinci se voze u nedjelju - 28.08.2005.Road book, inače najzanimljivija disciplina uvijek sa najviše zainteresiranih posada, vozi se u subotu - 27.08.2005., i za njega morate platiti 400,00 kn.

Starta se u 12,00 sati, a dužina mu je 30-ak km  - otprilike za polovicu kraća od prošlogodišnje.

Podjela na kategorije u road booku neće biti već će se mjeriti vrijeme prolaska od startne linije do ciljne.

Inače, za posjetitelje najinteresantniji dio je svakako super extreme koji će biti vožen u nedjelju oko 13,00 sati također na poligonu Blanje (ako idete iz Zagreba, produžite kroz Vrbovec te ćete na desnoj strani ugledati poligon sa vozilima - pratite table "Ribnjak Črnec" te "Off road").
Startnina iznosi 400,00 kn, a kako je to ipak jedna od najzahtjevnijih disciplina - kako za vozača i suvozača, tako i za samo vozilo, organizator priprema posebne nagrade za pobjednike na postoljima.

Vrijedi napomenuti da će se uz ostali zabavni program na repertoaru moći pogledati i striptiz.

Obzirom na (ne)vrijeme koje nas prati skoro cijelo ljeto, može se zaključiti da će staze u Vrbovcu biti iznimno zanimljive i teške. No terencima i njihovim posadama to su idealni uvjeti i sigurni smo da svi jedva čekaju da se nađu na blatnjavim startnim pozicijama kako bi još jednom dokazali da su sve staze za njih prohodne bez obzira na količinu blata.Autosport.hr