Auto show na off roaderski način

Zagreb Auto Show je i ove godine imao off roadere na svom popisu izlagača, no za razliku od ostalih, oni nisu ništa prodavali.

Smješteni su, kao i uvijek, na istočnoj strani Velesajma, odmah uz zgradu INA-e, odnosno ulaz Istok 2 i vjerojatno ćete ih tamo pronaći i iduće godine.Kraj svih onih silnih uglancanih vozila zbog kojih je Show posjetio rekordan broj od 250.000 posjetitelja, gušt je bilo vidjeti i terence prerađene na sve moguće (i nemoguće) načine, blatnjave i spremne za razne prepreke o kojima većina ostalih izloženih primjeraka po paviljonima može samo sanjati.

Nije to ništa čudno. Dok svi proizvođači rade na tome da vozila što više spuste, off roaderi svoje terence dižu do maksimalnih granica čak i po cijenu remećenja aerodinamike i sigurnosti izvrtanja.Ove godine "domaćinu" na improviziranom poligonu ZV-a - Off road teamu Vrbovec, pridružili su se i neki klubovi širom Hrvatske. Tako su se na Zagreb Auto Showu 2006. našli i dečki iz ORKluba Križevci, Subotice Podravske, Sv. Ivana Zeline, Marije Bistrice, Zrina, Zenterena, Kamo oko vidi, Zg off roada i neki dečki koji voze u privatnom aranžmanu.

Na poligonu je bilo nekoliko prepreka kao što je penjanje i spuštanje na kontejner, graba puna vode (blata), kosine itd.Atraktivno za posjetitelje koji su obavezno zastajali čim se čula buka motora - znak da će off roaderi iznova prijeći prepreke, bilo je i prevrtanje na krov Jeep Cherokeeja prilikom silaska s kontejnera, zatim otklizavanje jednog Suzuki Samuraja na usponu na kontejner i izvlačenje winchanjem, pucanje poluosovina (najčešće na Ladama) i slično.

I u pauzama je kod njih bilo veselo.

Umjesto hostesa, off roaderi su se pobrinuli za tamburice pa ih je uveseljavao bend od jutra do mraka.Zanimanje za off road vožnju od strane posjetitelja bilo je toliko da mnogi nisu imali prilike sjesti u terence da ih ekipa proveze, no oni koji su strpljivo čekali na red i uspjeli se ugurati na mjesta suvozača u Suzukije, Lade, PUCH-ove, Jeepove itd., bili su oduševljeni.

Po svemu sudeći, ljudi vole neobično… samo je pitanje koliko su dobro informirani o "neobičnostima".

Autosport.hr