Najava Croatia Trophy 2008.


01.05. počinje još jedan Croatia trophy (CT) koji traje do 09.05.2008., a lokacija baze će biti kao i prošle dvije godine u Starom Selu kod Topuskog. Ove godine postoji nada da će Trophy moći prijaviti i nekoliko hrvatskih posada obzirom da je u off road krugovima neformalno kružila informacija prema kojima je interes i želju najavilo 8 hrvatskih posada. Obzirom na pravila vezana uz prijave na CT, ostaje nam nada da će ih sve naše posade moći zadovoljiti i da ćemo zaista imati više domaćih posada koje će nastupiti. U svakom slučaju, i ove godine je postavljen limit na 70 prijava – 50 vozila i 20 ATV-aca.Posadu vozila sačinjavaju dva člana (vozač i suvozač). Oba člana posade moraju posjedovati važeću vozačku dozvolu i mogu se izmjenjivati u vožnji. ATV vozači se mogu prijaviti i nastupati samo u paru kao tim. Moraju prethodno dokazati Organizatoru vještinu ATV vožnje. Automobili i ATV nastupaju u odvojenim klasama s time da ATV klasa starta prva i nakon njih se ostavlja najmanje pola sata "lufta" prije starta terenaca.
Vozilima ukupne težine veće od 3,5 tona nije dopušten nastup. Svako vozilo mora biti opremljeno sa čvrsto ugrađenim vitlom, tripmasterom, sigurnosnim pojasevima, rezervnim kotačem, dizalicom, platnenim trakama za izvlačenje (obavezna upotreba uz posljedice diskvalifikacije prilikom korištenja drveća), sidrom za izvlačenje iz blata, rezervnim kanistrom za gorivo, posudom sa pitkom vodom, vrećom za otpatke, kutijom za prvu pomoć i protupožarnim aparatom. Traktorske gume nisu dozvoljene osim za Unimog vozila ili za vozila konstruirana na Unimog podlozi gdje su dozvoljeni svi profili guma koje imaju E index.

Road book će biti izrađen na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, za vozila učesnika, servisna/prateća i PRESS vozila. Nagrade će, osim peharima od 1-3. mjesta i spomen medalja za sve učesnike, biti i robne, a posada koja se posebno iskaže u 9 dana nastupa dobiti će i Fair Play nagradu - Ramsey vitlo, Patriot 9500UT.

PRAVILNIK NATJECANJAAutosport.hr