Sve spremno za 1. "Schnee off road" kup 2009.


Na pripremama za 1. "Schnee off road" kup 2009., koji će se održati u organizaciji ORK Schnee od 27.-29.03.2009., radi se bez prestanka te je sve manje vremena za druge aktivnosti. U subotu su članovi ORK Schnee gostovali na Radiju 047 iz Karlovca, te su slušateljstvo Karlovačke županije upoznali s off road događanjem u Ribniku te usput poimence zahvalili svim dosadašnjim sponzorima i medijskim pokroviteljima među kojima je i Autosport portal.Tjedan dana ranije članovi kluba su u suradnji s sponzorom Automatski mjenjači d.o.o. iz Ivanić Grada dostavili Lovačkom društvu "Srnjak Ribnik" tonu kukuruza za divljač. Čišćenje brda Lipnik, koje je bilo u planu za ožujak su u dogovoru s općinom Ribnik prebacili na travanj, a sve zbog nedostatka vremena. Kako je još samo 3 tjedna do ovog off road događanja, tako su danas objavili i Posebni pravilnik Organizatora, a koji je baziran na Pravilniku HORS-a. U svakom slučaju, ovim se natjecanjem otvara off road sezona 2009., a usput je ovo i prvo od 6 ovogodišnjih natjecanja koja su izabrana da se boduju za off road kup 2009.Predviđeno je da se voze hard i soft discipline koje se boduju za kup, te dodatno turist-soft (vozila koja ne zadovoljavaju tehničke uvjete i koja će voziti prema modificiranoj trasi softa), turist (najviše asfaltnog puta, makadamskog i ponešto šumskih putova koji bi bili dovoljno lagani da ih mogu proći "obična" cestovna 4x4 vozila bez mjerenja vremena, ali mogu voziti na poligonu ispite na vrijeme i za nagradu) i ATV (obvezan pogon na sve kotače). Na poligonu u nedjelju će se voziti extreme ispit za hard, a soft vozila će imati ispite spretnosti.

Dakle, u petak, 27.03.2009., će se početi okupljati posade i to bez "presinga". To znači da će svi oni koji žele (i mogu) doći u petak, voziti prolog po dolasku i temeljem svojih vremena će kreirati startni poredak za prvi start u subotu. Oni koji ne mogu (ili iz nekog razloga neće doći u petak), mogu doći u subotu (28.03.) te će nakon obavljene prijave i tehničkog pregleda vozila startati prema redoslijedu kojim su se prijavili, a nakon svih posada koje su u petak odvozile prolog.Obzirom na prijavljen Program natjecanja nadležnim tijelima (Hrvatske ceste, MUP i sl.), organizator će startati posade prema programu te neće tolerirati kašnjenja. Naime, da bi bolje razumjeli zbog čega, dovoljno će biti navesti samo jedan segment, a to je zaustavljanje prometa na državnoj cesti D6 zbog organiziranog prolaska kolone na mjesto starta road booka te se, na temelju suglasnosti Hrvatskih cesta i ostalih nadležnih institucija, neće tolerirati kašnjenje sa prijavama, tehničkim pregledom i sl.. Tko želi sudjelovati, morati će stići na vrijeme kako bi obavio sve potrebno prije starta. U nedjelju (29.03.), sve će se odvijati na MX moto i autocross poligonu u Ribniku gdje će svi posjetitelji moći pratiti posebne ispite off road posada u njihovim terencima.

Kako su u subotu predviđene vožnje na brdu Lipnik, g. Dino Car (MX Moto klub) će iskoristiti to vrijeme i organizirati vožnju quadovima na koju se mogu prijaviti svi koji to žele, a startnina će biti simboličnih 20 eura. Voziti će se prema pravilima za enduro vožnje, a staza će biti duga otprilike 2 km s uključenim preprekama i trajanjem vožnji puna 2 sata. Prijave će se zaprimati od 12,00 do 12,30 sati, a utrka quadovima počinje u 14,30 sati. Dodatne informacije za taj dio se mogu dobiti kod g. Dine Cara na 098/9054-500.Program off road natjecanja je objavljen unutar Posebnog pravilnika, a izgleda ovako:

Petak, 27.03.2009.  

od 16,00 do 22,00 h     
    - okupljanje posada
    - prijave po dolasku
     - tehnički prijam i verifikacija
     - prolog nakon prijave

Subota, 28.03.2009.
 
do 08,30 h
    - okupljanje i prijave
    - tehnički prijam i verifikacija
    - podjela startnih brojeva prema prijavama
    - doručak za natjecatelje
 09,00 - 09,30 h    - sastanak sa posadama (brifing)
 10,00 h    - organizirani polazak do startne pozicije
 10,30 h - 11,00 h - predviđen start posada
 18,00 h    - zatvaranje staze i povlačenje sudaca sa KT
     - večera za natjecatelje
 20,00 h    - start Noćnog road booka
      - zabava

Nedjelja, 29.03.2009.
 
do 09,00 h   
    - privremeni rezultati
    - doručak za natjecatelje
 09,30 h    - sastanak sa posadama (brifing)
 10,00 h    - svečano otvorenje
 10,30 h    - start posebnih ispita SOFT
 11,30 h    - start posebnog ispita HARD
 13,00 h - 13,30 h - start posebnih ispita EXTREME
    - start brzinskog ispita spretnosti
      - objava privremenih rezultata
      - ručak za natjecatelje
 15,00 h - 15,30 h - proglašenje rezultata i podjela nagrada

Posebni pravilnik se nalazi na linku:
http://www.schnee-hr.com/images/2009/schnee_off_road_2009/POSEBNI_pravilnik%20_SCHNEE_OFF_ROAD.pdf

Autosport.hr