Off road u Vrbovcu

Samo pola sata od Zagreba, u Vrbovcu ovog se vikenda (27. i 28. kolovoza) događaju dvije zanimljive manifestacije. Prva je svakako već poznata "Kaj su jeli naši stari", a druga, sve poznatija, okupljanje terenaca na poligonu Blanje - odmah na izlazu iz Vrbovca.

Off road team (ORT) Vrbovec aktivno djeluje od 2003. godine i ovo je treće natjecanje u njihovoj organizaciji.

I ove godine posade će moći voziti brzince (I i II), road book (hard i soft) te super extreme.

U disciplini "brzinac" vozila će biti podijeljena u 2 kategorije - do 2000 ccm i preko 2000 ccm, a za poredak će se uzimati bolja vožnja. Dakle, neće biti zbrajanja oba brzinca, nego se uzima u obzir onaj na kojem je postignuto bolje vrijeme.
Startnina za brzince iznositi će 100,00 kn, a brzinci se voze u nedjelju - 28.08.2005.Road book, inače najzanimljivija disciplina uvijek sa najviše zainteresiranih posada, vozi se u subotu - 27.08.2005., i za njega morate platiti 400,00 kn.

Starta se u 12,00 sati, a dužina mu je 30-ak km  - otprilike za polovicu kraća od prošlogodišnje.

Podjela na kategorije u road booku neće biti već će se mjeriti vrijeme prolaska od startne linije do ciljne.

Inače, za posjetitelje najinteresantniji dio je svakako super extreme koji će biti vožen u nedjelju oko 13,00 sati također na poligonu Blanje (ako idete iz Zagreba, produžite kroz Vrbovec te ćete na desnoj strani ugledati poligon sa vozilima - pratite table "Ribnjak Črnec" te "Off road").
Startnina iznosi 400,00 kn, a kako je to ipak jedna od najzahtjevnijih disciplina - kako za vozača i suvozača, tako i za samo vozilo, organizator priprema posebne nagrade za pobjednike na postoljima.

Vrijedi napomenuti da će se uz ostali zabavni program na repertoaru moći pogledati i striptiz.

Obzirom na (ne)vrijeme koje nas prati skoro cijelo ljeto, može se zaključiti da će staze u Vrbovcu biti iznimno zanimljive i teške. No terencima i njihovim posadama to su idealni uvjeti i sigurni smo da svi jedva čekaju da se nađu na blatnjavim startnim pozicijama kako bi još jednom dokazali da su sve staze za njih prohodne bez obzira na količinu blata.Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Autosport.hr