3. Božićni Trophy 2005., najava

Premda smo već mislili kako od Božićnog Trophyja ove godine neće biti ništa, organizator - AK 92 je u sklopu Nikolinja u čizmicu stavio pozivnicu na 3. Božićni Trophy koji će se održati 17.12.2005. u Bregani.

Ovo je treći Božićni Trophy i u ponudi se nalazi road book dužine cca 20-25 km. No, kako je već poznato da ovaj Trophy po težini nalikuje na jednu etapu Croatia Trophyja, na utrci se mogu očekivati samo odlično pripremljeni terenci s iskusnim posadama.Okupljanje počinje već od 08,00 sati, a start se očekuje oko 10,00h.

Kako je običaj da posade na startu isprati Djed Božićnjak - vjerujemo da ni ove godine neće biti drugačije. Na koncu, to se i uklapa u naše "off road igre" po blatnjavim trasama koje će off roaderi pronaći i usred sušnog ljeta - pa je logično i da se veselimo jednom Djedu Božićnjaku sa štopericom u ruci.Od nagrada ćemo izdvojiti 1. mjesto koje osim pehara pobjedniku donosi i 50% popusta za nastup na Croatia Trophyju 2006.

Da spomenemo prošlogodišnje pobjednike koji su u ovoj godini po prvi puta nastupili i završili Croatia Trophy - Darko Brezovec/Robert Helfrih - Suzuki Samurai.
Ostale dvije posade u poretku su Zlatko Šurina/Tin Šurina  također u Suzuki Samuraiju - 2. mjesto, te 3. mjesto posada Joseph Weber/Herbert Poltl u Puch Mercedesu 280i. Dodatnu, fair-play nagradu zaslužila je posada Neven Golub/Mario Pavlek u Land Roveru.Inače, do Klokočevca možete doći autoputom Zagreb - Bregana - Ljubljana.

Ako dolazite iz pravca Zagreba, skrenite na izlaz za Breganu, pratite putokaz za Breganu i nakon semafora, cca 500 metara desno je skretanje za Klokočevac.Na samom skretanju je parking za natjecatelje.

Vozilo možete ostaviti ovdje i pješice se uputiti cca 40-50 metara do kafića koji se nalazi sa desne strane.

Autosport.hr