29 posada startalo na 1. etapu


Nakon jučerašnjeg prologa na kojem je nekoliko posada završilo na boku, danas ih je startalo 29 na 1. etapu (terenaca) i i 6 ATV-aca – odnosno 3 tima.

Prolog se vozi radi startnih pozicija prve etape, a svaki poredak sa etapa je ujedno i starna pozicija za etapu slijedećeg dana.

Ove godine Lijepu našu zastupaju 6 posada od najavljenih 8, i može se reći da su domaće posaade dobro odvozile prvi dio – "zagrijavanje".

Istina, već na prologu je prva domaća posada koja je startala – DALIBOR KLANAC I DALIBOR DRAGUZET (AMCD Svigo) u Fiatu Campagnoli završila na boku, a slijedila ih je još jedna u Suzuki Samuraju – ZORAN ŠVEC I MARKO HORVAT (ORK Križevci).

Ostale 4 posaade koje će braniti boje Lijepe naše su:

NIKOLA SRŠEK - STANISLAV PAVLIČIĆ, Jeep Wrangler, ZG Off road
PREDRAG VINKOVIĆ - MARIO PERIŠA, Mercedes G (PUCH), ORT Vrbovec
GORDAN KROTA - IVO BRGODAC, Jeep Wrangler, ORK Kamo oko vidi
DARKO BREZOVEC - ROBERT HERFLIH, Suzuki Monster, ZG Off road.Uglavnom, najbolje vrijeme prologa je imala mađarska posada sttartnog broja 56 -  Csaba Boros i Paul Demeter u Jeepu, druga je njemačka posada posada Eggemann Burkhard i Nedobitkin Dennis u Toyota-Mogu i treću poziciju saa prologa je „uzela“ mađarska posada u sastavu Istvan Doczi i Norbert Almacht.

Od domaći posada danas su na 1. etapu startali sa 10. i 11. pozicije posade Sršek - Pavličić i Vinković – Periša, sa 15. pozicije posada Krota - Brgodac, sa 17. i 18. posade Brezovec – Helfrih i Švec – Horvat, te sa 27. pozicije Klanac – Draguzet.

3 tima ATV (po 2 u timu) su startali danas sa francuzima na prvoj startnoj poziciji – Emeric Labat/Fabien Courtin (dvije Yamahe); drugi su Manfred Verbeke/Jean Andries iz Belgije (Suzuki) te Holger Knippel/Patrick Kommos iz Njemačke (Suzuki).

Kiša koja je natopila teren jučer i prekjučer i donijela je upravo onoliko vlage na terenu da bi sam prolog bio zanimljiv svim zaljubljenicima koji su se pojavili u svojstvu gledatelja.

Danas je već vrijeme sunčano i toplo, no kako posade nakon samog starta čeka močvarno tlo, teško da će im vrijeme biti od neke velike koristi.

Ostaje za pratiti daljnji tijek situacije, a sutra – u nedjelju, vozi se nezaobilazni Trophy Day na kojem se formiraju posade po timovima te im je u cilju da bez obzira na jezične barijere uspostave kontakt i sporazumiju se makar toliko da mogu izvršiti zadatke koje će organizator – AK Croatia Trophy postaviti pred njih.

Trophy Day će se voziti u blizini Topuskog, na pristupačnim dijelovima za sve gledatelje pa tko voli – nek izvoli, s time da u Starom Selu (kraj Topuskog) gdje je i baza off roadera, ne bi trebalo biti poslije 8-8,30 sati ujutro.
Autosport.hr