Izjave vozača Polo kupa


Po završetku druge utrke VW Polo Castrol Pirelli kupa u Cerklju vodeći su vozači dali svoje komentare dviju utrka održanih prošle subote.Ivan Pokos
U prvoj utrci sam malo zaspao na startu. Nije bilo problema s automobilom, jednostavno, semafor se prebrzo ugasio i malo me iznenadio. U nastavku utrke malo sam se mučio s Viktorom, ali uspio sam ga proći kada je napravio grešku. Nakon toga stvorio sam prednost i došao do pobjede. Drugu utrku započeo sam s osme pozicije, uspio se probiti do četvrtog mjesta i napasti Ivana Kodrića, ali nisam vidio da je zadnji krug i napad nisam izveo do kraja. Da sam vidio na vrijeme da je zadnji krug pojačao bi napad, ušao bi još malo "unutra", a ovako u borbu se umiješao i Vilko Kustec i utrku sam na kraju završio na petom mjestu.


Viktor Bolšec

Mogu reći da sam zaista zadovoljan, bilo je zanimljivo, mnogo automobila, borbi na stazi, ali sve u sportskom duhu i bez incidenata. Prvu utrku startao sam kao drugi, ali sam odmah uspio preteći Pokosa i voditi nekoliko krugova. Međutim, gume koje sam imao na automobilu bile su stare i kada su počele popuštati morao sam opreznije voziti. U jednom zavoju malo sam otsklizao i Pokos je to odmah iskoristio i prešao u vodstvo. Na ovakvoj stazi morate imati "tokarene" gume, a s mojim automobilom stigle su nove. Uspio sam od kolege dobiti set starih guma, ali su se prilično brzo potrošile. U drugoj vožnji je bilo još napetije, zbog guma sam morao kasnije kočiti i "prekurio" sam "pakne", pa se utrka pretvorita u borbu za preživljavanje. Ipak, bilo je zabavno i zanimljivo!


Marko Pavić

Prije ove utrke radili smo na podizanju ne toliko brzine koliko konstantnosti na automobilu. Ipak, staza poput ove u Cerklju mijenja se iz kruga u krug i nisam imao previše uspjeha u traženju pravih postavki s kojima bi bio zadovoljan. Vjerujem da smo prije utrke ipak uspjeli nešto složiti na autu i izaći na stazi dovoljno pripremljeni. Start je bio vrlo brz, prebrz za neke vozače, pa tako i mene. Semafor je tako brzo prebacio na zeleno da još nisam bio niti "u brzini", ali eto, došao sam do dobre pozicije za start druge utrke. Dečki su bili odlični na stazi, bilo je gužve i izjednačenih vožnji, ali bez nesportskih poteza. U drugoj utrci – pobjeda! Sve se poklopilo, automobil je slušao i uspjeli smo.

Ivan Kodrić
Prva utrka odvijala se kako sam i očekivao. Dečki su već na kvalifikacijama pokazali da su brži za nekih 30, 40 stotinki po krugu i bilo je jasno da će u utrci stvoriti prednosti. Ja sam na startu izgubio tri pozicije, koje sam kasnije ipak uspio vratiti i završiti osmi. Drugu utrku Pavić je započeo startom "iz praćke", pomislio sam da sam možda zaspao na startu, ali kad sam pogledao u retrovizore i vidio da me nitko ne dostiže shvatio sam da je Marko toliko dobro startao da su svi ostali zapravo "zaspali". Pokušao sam zadržati Sitarića iza sebe, ali nisam uspio i pretekao me i onda je počelo hrvanje. Bio sam sporiji, u zavojima su me stiskali, ali uspio sam. Zadovoljan sam plasmanom u obje utrke, a posebno sam zadovoljan kupom i utrkama. Nadam se da ću ostati u Polo kupu, borbe su izvrsne, dečki su borbeni i fer, sve ono što jedna utrka zapravo treba imati.

Marko Sitarić
Nije bilo lako na ovoj stazi naći pravi ritam i složiti auto. Za mene je ovo bio prosječno uspješan vikend, došao sam do bodova i završio obje utrke, no rezultat je ipak daleko od očekivanog. U prvoj utrci nisam bio u najboljoj poziciji za bilo kakve napade i proboje prema naprijed, no obzirom na plasman iz prve utrke u drugu sam krenuo s mnogo boljeg mjesta. Upravo druga utrka pokazala je da smo uspjeli srediti auto da bude konkurentan jer sam uspješno držao prednost i završio na drugom mjestu.

Vilko Kustec

Obje su utrke bile izuzetno zanimljive, a to su mi potvrdili i gledatelji. Prva utrka započela je malo kaotično jer se semafor jako brzo ugasio i neki su vozači ostali zatečeni, pa je do prvog zavoja nastala velika gužva. Sve je prošlo u najboljem redu, ja sam dobro startao i cijelu utrku pratio Ivana Pokosa i Viktora Bolšeca s trećeg mjesta, a koje sam morao čuvati pred napadima Siniše Krainca. Na drugu utrku krenuo sam kao 6. i ponovo je bilo dosta posla na stazi. U samoj završnici utrke uspio sam se uključiti u borbu Pokosa i Kodrića i probiti se na četvrto mjesto. Zanimljive utrke, hrpa bodova, jako sam zadovoljan.

Autosport.hr