Ispiši ovu stranicu

Izjave vozača Polo kupa nakon Cerklja


Ivan Pokos
Na prvom treningu u subotu napravio sam drugo vrijeme, no "fulali" smo s ovjesom. Ipak, uspješno smo to popravili, što sam i pokazao u utrci. U nedjeljnu utrku sam krenuo sa 8. pozicije i uspio sam se vrlo brzo probiti na treće mjesto. Par krugova sam se vozio iza Kusteca koji je vidio da sam brži i kad sam mu "ušao" korektno me propustio. Nakon toga sustigao sam i Krainca koji mi se također korektno maknuo. Čestitam obojici na uspješnom rezultatu i korektnoj vožnji.Marko Sitarić
Evo nas po drugi put ove godine u Cerklju. Subotnja utrka i rezultat su sasvim zadovoljavajući za mene, kad se uzme u obzir da sam startao šesti i da je na ovoj stazi izuzetno teško prestizati i probiti se par pozicija naprijed. U drugu utrku krenuo sam sa sedme startne pozicije i na kraju završio peti. Mislim da je i ovaj rezultat dosta dobar, jer je konkurencija izuzetno brza, ponekad i nedostižna, tako da me i ovo mora zadovoljiti.

Marko Pavić
Cijeli vikend je protekao tako, tako i iskreno nisam baš zadovoljan. Na treningu je sve bilo dobro, ali očito imam problema s amortizerima. Tri, četiri kruga drže i nakon toga ne drže. Uspio sam u subotu napraviti pole position i to s velikom prednošću, ali i utrci mi auto počne "padati", pa ja krenem forsirati i pritom činim pogreške, pa vidim da to nema smisla, pa se "skuliram" i tako iz kruga u krug. Prvu trku sam završio treći i iako nisam razočaran rezultatom, nezadovoljan jesam. U nedjelju šesta startna pozicija, na kraju četvrti i jedva sam dočekao kraj. Nisam se niti fizički ni psihički osjećao loše i mislio sam da će biti puno gore, ali jednostavno problem je u autu. Bez problema držim Pokosa par krugova, a onda odjednom auto padne i ne znam u čemu je problem. Jedva čekam da skupim stvari i odem doma razmisliti o čemu se radi. Sada ćemo malo više poraditi na autu, tako da sam siguran da će do iduće utrke sve biti OK. Same utrke su prošle čisto, bilo je ulaženja i ponekog malog dodira, ali to je normalna stvar i bez toga nema utrka, jer nitko nikoga ne može proći na ravnom. S utrkama sam zadovoljan, ali sa samim sobom baš i nisam, mislim da sam previše forsirao i griješio.

Siniša Krainc
Prvi dan donio mi je 8. poziciju u utrci. Možda sam i mogao ići naprijed još jedno ili dva mjesta, ali mislio sam da mi je bolje završiti 8. pa u nedjeljnu utrku krenuti s prve startne pozicije i na kraju mi je to i uspjelo. U drugoj utrci već na početku sam poprilično pobjegao, ali Pokos je za stepenicu bolji od svih nas, stigao me je i zasluženo pobijedio. Ja sam završio na kraju kao drugi i više nego zadovoljan sam ovim rezultatom.

Vilko Kustec
Iako sam na treninzima napravio četvrto vrijeme, u prvoj trci me uspio preći Sitarić, tako da sam gotovo cijelo vrijeme proveo na petom mjestu, a da bi dva kruga prije kraja Pereković imao problema s autom i ponovno sam se vratio na poziciju s koje sam i startao. Jako mirna utrka u kojoj se gotovo ništa nije događalo. U drugi dan sam krenuo kao peti, ali već na prvom zavoju je došlo do gužve i dva vozača su odustala. Uspio sam vrlo brzo preteći Rauša i pola utrke proveo iza Krainca, a iako sam pratio njegov tempo, nisam ga mogao proći. Pokos je bio iza mene, stigao me nakon par krugova i vidio sam da je prebrz te sam ga propustio, tako da sam na kraju završio treći.

Domagoj Pereković
Prvi dan sam se cijelu utrku vozio na drugom mjestu, sve dok mi dva kruga prije kraja nije pukla guma i pao sam na konačno šesto mjesto. Što se tiče drugog dana krenu sam kao treći i odmah na startu se probio na drugu poziciju. U prvom krugu u zadnjem zavoju sam na kočenju udario u stražnji kraj Krainca, taj udarac me okrenuo i nakon toga me Nikpalj pogodio u zadnji kotač, tako da je to značilo odustajanje.

Goran Drndak
U subotnjoj utrci sam se sa 12. startne pozicije uspio probiti na samom početku pet mjesta naprijed. U jednom trenutku bio sam čak i šesti, ali zbog kvara na autu na kraju sam završio 13. Drugi dan, druga trka, prvi zavoj i kraj. Nakon starta smo se prekočili, dobio sam udarac iza, nisam mogao stati i nastala je "limena" glazba.


Autosport.hr