Marko Sitarić odgovorio Ivanu Pokosu


Nakon izjave Ivana Pokosa po završetku utrka Polo kupa u Sloveniji primili smo i izjavu Marka Sitarića koju prenosimo u cjelosti.

- - - - - - - -Marko Sitarić

Čitajući tekst izjave na stranici www.autosport.hr, a koju je dao moj kolega iz VW Polo Castrol Pirelli Cupaa Ivan Pokos, odlučio sam reagirati, sve zato što ga nisam namjerno, kako to on kaže "školski" udario, s ciljem da ga okrenem, već sam se malo precijenio u kočenju te sam ga dotaknuo, ali ponavljam ne namjerno. U našem sportu ima svakojakih događaja i "kontakata". Bar ja nisam poznat po tome da nekoga namjerno "udaram", već sam sam nekoliko puta osjetio što znači biti namjerno izbačen sa staze iz različitih nečasnih pobuda mojih protivnika. Želio bih naime, da se naš sport dovede u mirni i prije svega natjecateljski i prijateljski red i odnos. Zato ovo i pišem. Osjetio sam što znači biti namjerno izbačen sa staze i niti jesam niti bih to bilo kome učinio. Ivan i ja pružili smo si ruke nakon utrke, pa ne razumijem zašto takve prijetnje? Kud će otići naš sport ako ćemo tako komunicirati. To više neće biti sport već "razračunavanja" na stazi i izvan nje ili pripremanje terena za borbu? Niko više nikoga neće smjeti prestići na stazi iz straha da ga ovaj ne izbaci van? Ne razumijem, pa i ja sam ili bih bio u opasnosti da i sam izletim ili oštetim auto.

Mislim da bi u neke nove pravilnike o disciplinskoj odgovornosti trebalo ugraditi disciplinsku mjeru kojom će se oduzimati bodovi natjecateljima koji čine namjere i štetu onima koji ostaju bez bodova ni krivi ni dužni, kao ja u Požegi, Splitu..., pa vjerojatno i još neki od mojih kolega.   

Tada bi vjerojatno vozači malo više mislili na to kako se ponašaju na stazi. Bar ja nisam poznat kao "razbijač" i mislim da me tako i moji protivnici doživljavaju. U svojoj duši znam da nisam kriv i zato ovo pišem.

- - - - - -

AUTOSPORT.HR VIDEO- - - - - -

U nastavku ponavljamo izjavu Ivana Pokosa, koju nam je dao neposredno nakon druge utrke u Cerklju.


Ivan Pokos


Start je bio dobar iako je Rauš opet proletio pokraj mene. Startao sam na vrijeme, ali je ovaj prošao kao da su ga ispalili iz katapulta, a zato je i dobio kaznu. Srećom, uspio sam proći gužvu na stazi, a u jednom trenutku na kočenju u šikani Sitarić me udario u zadnji lijevi kraj, baš "školski". Htio me okrenuti, no ipak sam se uspio izvući, ali mi je zato zatvorio špur. Nakon toga auto mi je jednostavno stao, ne znam što se uistinu desilo, a sad vidim da iz getribe curi ulje. Poslije toga me je pak na drugoj šikani stisnuo uz slamu tako da sam tamo ostavio retrovizor, a iako smo bili paralelni i uz to što sam bio unutarnji, ipak sam ga propustio. Kako naši ljudi kažu: pamti pa vrati. Ima još utrka, ima još zavoja, ima još kočenja, jednom ću i ja biti iza njega.
Autosport.hr