Pokos: "Pobjede posvećujem sinu Janu"


Trojica najbolje plasiranih vozača na dugopoljskim utrkama podijelila su s nama svoje dojmove o utrci te pritom otkrila poneke pojedinosti vezane uz buduće projekte.

Ivan Pokos

Već na prvim treninzima je krenulo sve u redu i bez problema sam ostvario najbolju startnu poziciju. Na prvoj utrci sam odstartao dobro, malo se odmakao koloni i držao stalni tempo. Iako me Marko na pola utrke pomalo počeo sustizati jer su gume "pustile", nije bilo problema stići do pobjede. U drugu utrku startao sam četvrti i odmah na početku Pavić i ja prošli smo Nikpalja. U sljedećih par krugova sam prošao i Ergovića koji je stvarno dobro vozio i bio dosta brz, no nažalost malo je "trznuo" na startu, pa ga je to koštalo stop&go kazne. Nakon toga klasika, približio sam se Marku koji je također bio odličan i auto mu se dobro ponaša, ali na jednom zavoju na kočenju sam mu ušao unutra i to je bilo to. Opet dvije pobjede za zadnju utrku; rekao sam si kako ćemo početi sezonu, tako ćemo i završiti. Htio bih samo još napomenuti da ovu sezonu i ove pobjede posvećujem sinu Janu koji vjerojatno od sljedeće godine počinje voziti karting i valjda će biti bolji od mene.  Marko Pavić


Došli smo na ovu utrku s nadom u dobar rezultat. Uvijek mi je dobro išlo u Dugopolju, bez obzira na ostvarene pozicije, ali sam uvijek tu dobro vozio. Za ovu utrku smo promijenili neke stvari u odnosu na prvi dio sezone i pokazalo se malo bolje. U biti mi je bilo jedino važno da sam ispred Sitarića. Išli smo na tu teoriju makar se nismo puno zamarali drugima, već prvenstveno gledali sebe. To se na kraju pokazalo uspješnim, što se vidi po rezultatima. Zadovoljan sam sezonom koja je za mene dobro prošla, ali već gledam dalje. Za sljedeću godinu već imam nešto u "rukavu" što mi je tata obećao napraviti, a ja sam obećao da ću poraditi na sebi. Mislim da idemo na najvišu poziciju, koliko god se drugi "hrustili" i radili na sebi i autu. Napraviti ćemo po starom, kao što je nekad bilo u Feliciji. Ova sezona je u principu završila dobro, naučili smo neke stvari i moramo to usavršiti za budućnost. Nema odmora i već za par dana počinjemo pripremu za iduću sezonu.  

Robert Nikpalj

U prvu utrku startao sam kao treći što je dobra pozicija, jer sam bio "unutarnji" što je važno za prvi zavoj koji je uvijek problematičan. Dosta sam dobro startao i ostao na toj poziciji. U početku je bilo malo napeto, jer me Ergović udario, ali nakon toga sam se oslobodio tog pritiska i probao ganjati Pavića i Pokosa. Donekle sam uspijevao u tom naumu, ali nije bilo šanse za proći i nisam htio forsirati. U drugu utrku krenuo sam kao drugi, što je puno lošija pozicija za start, a i Ergović me "zatvorio" te dobio stop&go kaznu zbog toga. Jedina šansa mi je bila da ga uspijem proći na samom startu i da se odmaknem na prvoj poziciji. Međutim, to nisam uspio jer me on zatvorio i pao sam na četvrto mjesto. Uspio sam se vratiti na treću poziciju i u tim trenucima sam bio dosta brži od Pavića koji je isto dobio opomenu jer me zatvarao i mijenjao pozicije na ravnici, ali nisam htio riskirati da ne razbijem auto.

Autosport.hr