Izjave nakon nedjeljne utrke Polo kupa


Nedjeljna je utrku prvo oblikovao žiri koji je zamijenio startne pozicije osmorice najbolje plasiranih iz jučerašnje utrke, a uzbuđenja nije nedostajalo niti u utrci niti nakon nje. Izjave koje donosimo u nastavku od vozača smo prikupili neposredno nakon utrke, no žiri je nedugo zatim, nakon zasjedanja donio odluke koje su izmijenile rezultate, a o čemu ćemo pisati u narednoj vijesti.


Marko Sitarić

Ono što smo jučer prognozirali to se i danas ostvarilo. Mislio sam da ću startati s druge startne pozicije, međutim jutarnjom odlukom žirija da se mijenja prvih osam automobila na startu sam završio kao šesti. Ipak, usprkos tome uspio sam iskoristiti gužvu koja je cijelu utrku bila ispred mene i na kraju sam stigao do svoje prve ovosezonske pobjede.


Robert Nikpalj

Doista je teško ovako "vruće" glave prokomentirati današnji cirkus, ali pokušat ću biti objektivan. Dobro sam startao i već u prvom zavoju uspio sam povesti. Pretpostavljao sam da će se iza voditi velike bitke i morao sam odvojiti se od Ergovića tog trenutka da pokušam raditi normalne, brze krugove bez borbe. Upravo tako se i događalo, što je meni davalo nekakvu mirnoću, međutim Sitarić je vozio stvarno fantastično. Došao mi je vrlo blizu i par krugova sam uspio odolijevati njegovim napadima, no on je ipak vrhunski vozač i prvak iz 2006. godine. Bilo je dosta zabavno; on bi mene prešao, pa ja njega, pa on opet mene i to je draž ovih utrka. Nažalost, doslovno tri zavoja prije kraja Rauš me je izbacio. Ne želim ništa ružno reći, ali to nije niti vozački, niti ljudski. Pehova imam stalno, ali ovo doista nema više smisla.


Domagoj Pereković

Što se tiče samog starta nisam baš najbolje krenuo u utrku, ali kroz gužvu na stazi stvari su išle na bolje i uspio sam doći čak do trećeg mjesta. Na toj poziciji sam bio gotovo do samog kraja, a onda je na mene, Nikpalja i Magdića u punoj brzini naletio Rauš. Nikpalj i ja zbog toga smo završili zadnji u utrci, a što se tiče Rauša stalno su neki problemi vezani uz njega i mislim da bi on konačno trebao završiti svoje sudjelovanje u ovom kupu.


Filip Magdić

Utrka je bila iznimno zanimljiva, odlično sam krenuo i čak sam bio na drugoj poziciji. Kako je utrka odmicala neki vozači nisu se držali pravila, napose Rauš koji je pun gas uletio u nas i razbio četiri auta. Nakon svega po završetku utrke još je prigovarao i nekorektno se ponašao, što doista nema nikakvog smisla jer utrke nisu za nikakvo dokazivanje, već bi to prvenstveno trebala biti zabava u okviru sportskog ponašanja.


Ivan Pokos

Start je bio dobar iako je Rauš opet proletio pokraj mene. Startao sam na vrijeme, ali je ovaj prošao kao da su ga ispalili iz katapulta, a zato je i dobio kaznu. Srećom, uspio sam proći gužvu na stazi, a u jednom trenutku na kočenju u šikani Sitarić me udario u zadnji lijevi kraj, baš "školski". Htio me okrenuti, no ipak sam se uspio izvući, ali mi je zato zatvorio špur. Nakon toga auto mi je jednostavno stao, ne znam što se uistinu desilo, a sad vidim da iz getribe curi ulje. Poslije toga me je pak na drugoj šikani stisnuo uz slamu tako da sam tamo ostavio retrovizor, a iako smo bili paralelni i uz to što sam bio unutarnji, ipak sam ga propustio. Kako naši ljudi kažu: pamti pa vrati. Ima još utrka, ima još zavoja, ima još kočenja, jednom ću i ja biti iza njega.


Vilko Kustec

Danas sam startao iz zadnjeg reda nakon jučerašnjih problema s autom, a s obzirom da smo svi mi brzi startali na kraju, a ovi sporiji ispred, bilo je za očekivati da će biti dobra utrka. Bila je prava ludnica cijelo vrijeme; puno pretjecanja, puno lupanja, uistinu svega. Malo sam opreznije vozio utrku, pustio sam ove ispred da se "šoraju" i štedio gume sve do par krugova prije kraja. U jednom trenu vidio sam Rauša da dolijeće bez kočenja, maknuo sam se i uspio proći naprijed.


Roberto Rauš

Nemam komentara. Ne želim ništa govoriti.
Autosport.hr