Bernie malo "za", malo "protiv" Maxa


Nedugo po izbijanju Mosleyjevog skandala mogul Formule 1 i dugogodišnji (valjda) prijatelj Bernie Ecclestone ponudio je riječi potpore, no prije nekoliko dana Bernie je "okrenuo ploču". Poput jeke većina je pružatelja podrške Mosleyju ponavljala kako se radi o "njegovim privatnim stvarima", dodajući kako te iste privatne stvari "ne utječu na posao koji Mosley obavlja u FIA-i". Bernie je bio jedan od najglasnijih u pružanju podrške kolegi koji je uhvaćen spuštenih hlača, ali na utrci u Španjolskoj dogodio se sastanak šefova ekipa na kojem je Ecclestone "pukao" i uskratio daljnju podršku Mosleyju.

Kako se diljem automobilskog svijeta diže sve više glasova protiv Mosleyja čini se kako je Bernie u zadnjih nekoliko dana malo usporio s davanjima izjava u kojima podupire Mosleyja u njegovom nastojanju da zadrži čelnu poziciju u FIA-i. Naime, prosvjedi protiv Mosleyja više nisu ograničeni samo na pojedince kojima se nije svidjelo što prvi čovjek Međunarodne automobilističke federacije slobodno vrijeme provodi u bičevanju i mučenju prostitutki, pritom oponašajući nacističke koncentracijske logore. Naprotiv, sve je više institucija, pa i cijelih nacionalnih automobilističkih saveza koji prijete istupanjem iz FIA-e ako Mosley ne odstupi s predsjedničkog trona.

Bernie je, vjerojatno procijenivši da je vrag odnio šalu, prema nekim informacijama bio idejni začetnik okupljanja predstavnika svih 11 momčadi u Toyotinom "šatoru" u Barceloni. Na tom sastanku momčadi su trebale donijeti zajednički stav o Mosleyjevom slučaju. Štoviše, izvori bliski cijeloj zavrzlami kažu kako je cilj sastanka bio sastavljanje pisma kojim sve momčadi traže Maxovu ostavku.

Bernie je na sastanku navodno nekoliko puta povisio glas, a pritom nije bio jedini. Viku iz Toyotinog "šatora" lako su mogli čuti i novinari, kojima nije bio dopušten pristup sastanku. Bernia je, navodno, raspalilo odbijanje Ferrarija, Williamsa i Toro Rossa da potpišu pismo. Činjenica da su spomenute momčadi odbile potpisivanje na temelju osobnih prijateljstava njihovih šefova s Maxom nije se dopala Berniju.

Upitan za komentar navoda da je predvodnik inicijative za svrgavanje Mosleyja Ecclestone je uzvratio: "Gluposti. Novinari samo pokušavaju 'skuhati' novu priču."
Autosport.hr