Čolaku "srebro" i odustajanje


Nakon fantastičnog debija Seat Leon Eurocupa u Valenciji jurnjava za vrh u prvenstvu nastavila se u Francuskoj na stazi Pau. Vozači su i ovaj vikend odmjerili snage u dvije utrke. Pobjednik će imati priliku okušati se u WTCC-u na Estorilu u Portugalu što je dodatna motivacija da pokažu zube.

Jedan od najboljih mladih hrvatskih vozača, Marin Čolak natječe se u Seat Leon Eurocupu i u nacionalnim prvenstvima Seat Leon Supercope. Prošla utrka Eurocupa u Valenciji bila je prilično burna, Marin je
vodio borbu sa Tomom Boardmanom. Naime, nakon ostvarenog najboljeg vremena na kvalifikacijama Marin Čolak startao je kao prvi. Bahatom vožnjom Boardmana obojica su završili van staze jer je Englez kočio kasno, uporno udarao u Čolakov Leon da bi na jednom od zavoja gume popustile i obojica u pjesku odgledali utrku. Nakon uloženog protesta od strane Čolak Racing Tema Boardmanu je upućena opomena.Ovaj vikend vozi se gradska utrka u Francuskoj. Pau je tipična gradska utrka, uska sa visokim ogradama i minimalno mjesta za pretjecanje. Na kvalifikacijama je Čolak ostvario četvrto mjesto, iza iskusnijih Bartha, Murraya i Boardmana. Barthu je neposredno prije srta pukao visokotlačni vod na servu volana i morao je startati iz boksa. Čolak je tako u drugom redu startao sam na lijevoj strani i u prvom desnom zavoju prišao prvom dvojcu. Irski vozač Eoin Murray ušao je preoptimistično, izvrtio se i udario u ogradu. Marin ga je jedva uspio izbjeći i zasjesti na drugu poziciju iza vodećeg Boardmana. Zbog konfiguracije staze i poznavajući narav Boardmana Čolak nije želio
riskirati, ipak pritiskao je svih 19 krugova ne bi li natjerao Engleza da napravi grešku. Puyo je držao sigurno treće mjesto i nadao se da će se situacija iz Valencije ponoviti.

Današnja nedeljna utrka vozila se u 13h. Za razliku od prve subotnje utrke gdje je leteći start, u drugu utrku vozači startaju standardnim startom sa mjesta s tim da prvih šest iz prve utrke starta obrnutim redosljedom. U nedjeljnoj utrci Marin Čolak nažalost nije uspio doći do cilja.


Prva utrka

1. Tom Boardman- ENG- Special Tuning
2. Marin Čolak- HRV- Čolak Racing Team
3. Diego Puyo- ŠPA- Sunred
4. Andrea Larini- ITA- PRS Group Speed Racing
5. F Da Costa Duarte- POR- Bastos Sport
6. L Beirao Da Veiga- POR- Bastos Sport
Autosport.hr