14. Studentski Rally "In memoriam Tomo Žubrinić"


Oktan team HSA-SF-a pod pokroviteljstvom dekana Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Izvora Grubišića i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu organizira 06. lipnja natjecanje studenata i djelatnika Hrvatskih sveučilišta u Ocjenskom auto rallyju (OAR).

Studentski Rally kultno je natjecanje Fakulteta Strojarstva i Brodogradnje koje se održava već 14. godinu za redom. Svake godine natjecanje sve više raste i sve je bogatije sadržajem. Studentski Rally privlači brojnu publiku i studente kojima je oduvijek želja baviti se automobilizmom a ne znaju kako početi. Ovo su mala vrata u trkači svijet, a iskustva su više nego pozitivna.

Pravo nastupa imaju svi studenti i djelatnici Sveučilišta u Hrvatskoj koji posjeduju vozačku dozvolu B kategorije. Na natjecanju smiju sudjelovati osobni automobili koji odgovaraju propisima za javni promet na cestama Hrvatske tj. registrirana vozila.


Natjecatelji su svrstani u tri klase i to:
 I klasa – vozači studenti
II klasa – vozačice studentice
III klasa – licencirani vozači

Natjecanje se sastoji od 4 ispita spretnosti (IS). IS se sastoji od vožnje između čunjeva prema zadanoj skici, te se natjecateljima mjeri vrijeme i dodjeljuju kazneni bodovi definirani Posebnim pravilnikom. Svoj dolazak najavili su i profesionalni rally vozači koji već dulje vrijeme voze i ocjensko spretnosne vožnje, drifteri su obećali drift taxi za posjetitelje i demo vožnje, a svoje mjesto na parkiralištu Zrinjevac imaju i RC drifteri sa maketama automobila na daljinsko upravljanje.

Stoga organizatori pozivaju sve posjetitelje da dođu u što većem broju i provedu atraktivnu i zabavnu subotu.

Autosport.hr