Čolak u Alpe Adria Clio Cupu


Nakon održane prve utrke u Italiji, Alpe Adria clio Cup predstojećeg vikenda očekuje nastup u Mađarskoj, na Hungaroringu u sklopu 'World Series by Renault'. Za utrku je prijavljeno 30-ak vozača iz 6 zemalja, a među njima i troje naših predstavnika. Dan Lipošćak i Tajana Koren već su nastupali u Vallelungi, a u Mađarskoj će nastupiti i Marin Čolak, inače naš predstavnik u WTCC-u.Nakon odrađenog treninga na Grobniku, Čolak kaže:
Drago mi je da sam pozvan na jednu utrku Clio Cupa kao VIP vozač. Već sam imao priliku malo upoznati auto na Grobniku i mogu reći da je izvanredan,  pravi trkaći auto. Koliko sam primijetio, dosta male promijene na set-upu mogu bitno promijeniti performanse kada dolazi do krive potrošnje guma i počinje jako brzo padati vrijeme iz kruga u krug. Kada smo ga uspjeli podesiti u samo dva sata treninga, auto se odlično ponašao i svi krugovi su bili konstantni, što je jako bitno za utrku. Jako je velika razlika poslije WTCC-a sjesti u Clija. Vjerujem da sam auto već dovoljno upoznao i očekujem dobre utrke u Mađarskoj.  

Vikend u Mađarskoj započinje slobodnim treninzima u petak, u subotu će se održati dva kvalifikacijska treninga, a u nedjelju utrke s početkom u 10.25 i 16.25.
Autosport.hr