Odlični nastupi Čolaka i Lipošćaka


Vozači Alpe Adria Clio Cupa proteklog su vikenda imali svoj drugi ovogodišnji nastup na Hungaroringu u Mađarskoj. U sklopu World Series by Renault utrke je vozilo 6 kategorija, među njima i Clio cup. U fenomenalnoj atmosferi i uz podršku od oko 50.000 gledatelja izvrsne nastupe zabilježili su i hrvatski vozači. Već na kvalifikacijama bilo je vidljivo da će Čolak i Lipošćak biti spremni za borbu za sam vrh. Na kvalifikacijama za prvu utrku Lipošćak je ostvario četvrtu, a Čolak petu startnu poziciju. Nažalost, tijekom prve utrke već u prvom krugu došlo je do kontakta između Čolaka i Talijana Casadeia, nakon kojega je Casadeijev automobil otklizao u Lipošćakov i izbacio ga sa staze. Lipošćak se uspio vratiti, ali zbog oštećenja na automobilu zauzima tek 17. mjesto, dok je Čolak osvojio visoko 4. mjesto u konkurenciji od 25 vozača. Treću pobjedu zaredom ostvario je Talijan Giancarlo Lenzotti ispred sunarodnjaka Ricciarinija, dok je treće mjesto osvojio francuski prvak Milan.U kvalifikacijama za drugu utrku Čolak je ostvario 5., a Lipošćak 6. startnu poziciju. Utrka je protekla mirno, bez puno promjena u poretku. I četvrtu pobjedu je ostvario Lenzotti ispred Milana i Ricciarinija. Čolak je zauzeo 5., a Lipošćak 7. mjesto ukupnog poretka. Obje utrke protekle su uglavnom korektno s tek pokojim naguravanjem i kontaktima na stazi. Pred kraj druge utrke ipak došlo je do jačeg kontakta između Talijana Gioie i Švicarca Hedingera, koji su nakon sudara morali odustati.

Najviše bodova tijekom vikenda u Mađarskoj sakupio je Lenzotti, koji je pored novčanih nagrada po svakoj utrci osvojio i novi Renault Twingo RS.

FOTO GALERIJA


Spomenimo i  jedinu vozačicu Alpe Adria Clio Cupa, Tajanu Koren, koja na  Hungaroringu nije imala previše sreće. U prvoj utrci je u kontaktu sa Austrijancem Gummererom izvukla deblji kraj i izletjela sa staze. Utrku je ipak uspjela završiti, ali tek na 19. mjestu ukupnog poretka. Ništa više sreće nije bilo niti u drugoj utrci koju je okončala na 21. mjestu.


Autosport.hr