HAKS i službeno "zavrnuo slavinu"


Hrvatski auto i karting savez potvrdio je da tijekom 2009. i 2010. godine neće financijski pomagati organizaciju međunarodnih sportskih priredbi. U priopćenju koje je objavljeno na HAKS-ovim stranicama stoji da je slična najava stigla i iz Hrvatskog olimpijskog odbora, a sve nakon nedavno provedenog tzv. kriznog rebalansa od strane Vlade RH. I dok se zemlje razvijenog svijeta polako vraćaju "u normalu" i počinju bilježiti pozitivne pomake u svojim gospodarstvima naša se zemlja tek suočava s pravim posljedicama ne samo svjetske krize već i godina nemara u vođenju države. No, to su neke druge teme...

- - - - - - -

Štovani!

Obavještavamo Vas da je nakon najnovijeg rebalansa izvršenog od strane Vlade RH, HAKS primio službenu obavijest iz HOO-a. Navedenim dokumentom obaviješteni smo da se tijekom 2010. godine od strane HOO-a ne može očekivati bilo kakva financijska pomoć prilikom organizacije međunarodnih športskih natjecanja u Hrvatskoj.

Izvjesno je da će istovjetan slučaj biti i sa HAKS-om, odnosno da HAKS neće biti u mogućnosti financijski pomagati pojedine organizatore međunarodnih natjecanja do kraja 2009. i tijekom 2010. godine.

Slijedom gore navedenog, a u skladu s naputkom HOO-a, molimo sve članove HAKS-a da prilikom odlučivanja o eventualnoj kandidaturi za organizaciju međunarodnih i/ili nacionalnih natjecanja u Hrvatskoj, ne računaju na financijsku pomoć od strane HOO-a i/ili HAKS-a.

Sa štovanjem,
Tajništvo HAKS-a
Autosport.hr