Problemi za Lipošćaka na Nürburgringu


Iako se činilo da će vikend na Nürburgringu za našeg vozača donijeti mnoštvo novih bodova zajedno sa vrhunskim rezultatima, sve je ipak krenulo nizbrdo. Utrke Alpe Adria Clio cupa održane su zajedno sa Belgijskim Clio cupom, a sve to u sklopu manifestacije World Series by Renault. Legendarnu stazu Nürburgring posjetilo je čak 80.000 gledatelja, a takva atmosfera je zaista velik poticaj za vozače. Iako je prvu nedjeljnu utrku Lipošćak startao tek sa 13. pozicije, u prvom krugu se uspio probiti na 7. mjesto, a zatim je u drugom krugu utrke motor njegovog Clija počeo puštati ulje i zatim stao.Zbog ulja na stazi ulazi safety car, no za Lipošćaka je utrka bila završena. Po nastavku utrke nakon samo nekoliko krugova safety car ponovo ulazi na stazu, ovog puta zbog razbijanja, a koja je prouzročio Nizozemac Kuus. Eliminirao je Nijemca Metzgera i Talijana Pasqualija, a potom bio diskvalificiran. U utrci je pobijedio Talijan Lenzotti ispred Belgijanca Verbista i Švicarca Lambottea.

Iako je između prve i druge utrke bilo tek nekoliko sati, Lipošćakov team, Composite Motorsport uspio je do druge utrke promijeniti motor tako da je uspio startati drugu utrku. No, uslijed kontakta sa jednim od vozača poremetio se trap i Lipošćak je izgubio svaku mogućnost za boljim rezultatom. Utrku je ipak uspio završiti na 12. mjestu ukupnog poretka, odnosno na 6. mjestu Alpe Adria Clio Cupa. Za razliku od prve utrke, druga je prošla u sportskom duhu uz spektakularne vožnje vodećih.Lenzotti, vodeći u utrci u jednom trenutku griješi i prelaze ga Verbist, Ricciarini i Lambotte. Lambottea je odmah uspio preteći, a zatim griješi i Ricciarini, tako da Lenzotti dolazi na drugu poziciju. Sustigao je i Verbista i praktički na njegovom braniku završio utrku. Verbist ovom pobjedom tako reći osigurava naslov u Belgijskom Clio Cupu. Lenzotti novom pobjedom u Alpe Adria Clio Cupu matematički gledano postaje prvi pobjednik ovog međunarodnog kupa, jednu utrku prije kraja sezone. 

Nakon Nürburgringa Lipošćak drži 4. mjesto ukupnog poretka. Posljednje dvije utrke ovogodišnjeg Alpe Adria cupa održati će se 3. i 4. 10. na Salzburgringu, u Austriji.

Autosport.hr