Treći rally sezone na asfaltu


Nakon dva makadamska rallyja kojima je otvorena ovogodišnja sezone Prvenstva Slovenije u Richard Burns Rallyju na redu je i prvi susret s asfaltnim brzincima na rallyju koji nosi službeni naziv Nova Gorica – Ajdovščina. Rally se ponovo sastoji od 16 brzinskih ispita, a o vremenskim uvjetima na stazi zasad je prerano govoriti.


Krešimir Grgin

Činjenica je da su asfaltne staze većini vozača dobro poznate, no upravo osjećaj prevelikog samopouzdanja povremeno može biti koban. Kako rally započinje kultnim asfaltnim ispitom Code D'Arbroz, na kojem svi hotlapperi i ljubitelji "need-for-speed-svaki-kamen-napamet" vožnje moraju pokušati oboriti rekorde, nikog ne bi smjelo iznenaditi da upravo želja za dokazivanjem bude uzrok brojnim zakucavanjima u zidove i ograde i odustajanja. Što se, pak, odustajanja tiče ponovo se predviđa veći broj problema s antivirusima, no čini se kako je stanje s električnom energijom i kvalitetom Internet veza popravljena. :-)

Prva etapa rallyja na rasporedu je od 5. do 7. listopada, a druga od 8. do 10. listopada. Više informacija o tijeku rallyja možete pronaći na službenim stranicama organizatora.
Autosport.hr