Vinković: "Čuvajte se New Bobsa...!"


Za otprilike jedan sat počinje četvrti rally sezone Prvenstva Hrvatske u Richard Burns Rallyju. Uspjeli smo neposredno prije početka uloviti nekoliko vozača i uzeti izjave. Istovremeno, sa zadovoljstvom možemo utvrditi da se tijekom proteklog tjedna za sudjelovanje u Prvenstvu Hrvatske prijavilo nekoliko novih vozača; imenima to su Dejan Ciglenečki, inače jedan od najboljih autoslalomaša, zatim Darko Karanović, suvozač Ivana Gorana Čibeja, te tri nova imena u RBR svijetu; Vedran Rustić, Goran Jurčec i Silvestar Mileta. Zanimanje za sudjelovanje u Prvenstvu Hrvatske pokazali su i slovenski vozači, među kojima se kao prvi za PH prijavio Joco Petkovič.Marko Šuto
Nadam se da neću imat tehničkih problema!

Siniša Crnojević
Srećom da je organizator uveo ovaj rally, jer mi se poklapaju sljedece tri "prave" utrke sa Slovenskim prvenstvom. Trening sam prošao i bilo je OK bez obzira što sam bio među zadnjima. Prvi put sam vidio brzince Tanner i New Bobs dok sam na Rally School, koji poznajem, bio sporiji par sekundi od najbržeg u klasi. Nadam se da ću barem doći do cilja utrke, jer zasad je bitno sudjelovati, a ne pobijediti.

Tomislav Štajduhar
Malo je vremena između dva rallyja i ne znam koliko ću stići trenirati. Zbog preseljenja sjedišta ekipe ostali smo bez nekih vitalnih dijelova, pa je bilo potrebno raditi setup automobila iznova u čemu mi je pomogao momčadski kolega Šuto. Pokušat ću na vrijeme isprobati automobil i pripremiti ga po vlastitim željama, jer je samopouzdanje vrlo bitno na brzincima kao što je New Bobs.

Krešimir Vinković
Očekujem vrlo zanimljiv i težak rally... prvenstveno zbog kombinacije staza... Nadam se da ću po prvi put uspjeti okončati jedan cijeli rally, jer od početka natjecanja ubilježio sam samo odustajanja... Sretno svima i čuvajte se New Bobsa i njezinog krajolika pored staze! ;-)

Autosport.hr